jako, że ostatnio testowałem Mirandę wpadł mi w oko jeden styl. Korzystając z okazji że kDV jest już w wersji nadającej się do używania na codzień wspomniany styl z Mirandy postanowiłem przenieść na Konnekta. Styl, o którym mowa to PCol (TU) autorstwa piopawlu.
Oto co wyszło:
Jakieś uwagi/błędy?
Avatary mają domyślnie ustawioną wysokość na 100 (przy zmniejszaniu/zwiększaniu szerokość jest proporcjonalna). Jak ktoś chce mniejsze to w pliku pcol.htm w 150 linijce sobie ustawić ile się chce. Jak ktoś chce sobie ustawić osobny obrazek dla kontaktów bez avatara to z początku 157 linijki usunąć "//" i do katalogu z avatarami wrzucic plik brak.jpg. Krój czcionki oraz jej rozmiar dla gornej belki jest ustawiony w 108 i 109 linijce. Teraz każdy może sobie sam ustawić jak dużą chce mieć górną belkę
Chciałbym jeszcze zrobić żeby górna belka była na stałe przypięta do górnej krawędzi okna rozmowy, ale dopiero muszę doczytać jak
Aby wszystko się poprawnie ładowało trzeba przekopiować z katalogu stylu folder img do katalogu temp w glownym folderze konnekta.
Wersja 'z ikonka'. Plik ja.jpg w katalogu avatars o wymiarach 15x15 px (do ustawienia, gdy nie ma pliku nic się nie wyświetla).
Kliknij, aby zobaczyć załącznik (pcol_0.2c.zip)