Avocado jest portem stylu
basic z komunikatora Miranda stworzonego przez project19
Jeżeli ktoś chce zmienić w stylu kolory to w plikach avocado.htm oraz miniAvocado.htm ma opisane wszystkie fragmenty kodu odpowiadające za kolor danego elementu. Dla ułatwienia podaję stronę z mikserem kolorów generującym kod koloru wykorzystywany we wszystkich stylach: http://webmark.shost.pl/generatory/kolor.html
Chciałbym również podziękować Spassowi za pomocną wskazówkę dot. nazwy i pochodzenia oryginału, na podstawie samego zrzutu ekranu :)miniAvocadoAvocadoKliknij, aby zobaczyć załącznik (Avocado_v2.0.0.2.zip)Kliknij, aby zobaczyć załącznik (Avocado_Pack.zip)CODE
[changelog]
v2.0.0.2
- poprawka dotycząca kodowania polskich znaków
v2.0.0.0
- dodana wersja miniAvocado
- kolejna zmiana w borderze
- powinien wreszcie wyglądać identycznie na obu kontrolkach (IE, Mozilla)
- i parę innych zmian
v1.3.0.0
- różne poprawki zbliżające styl do oryginału
- wygląd stylu jeszcze bardziej zwarty
v1.1.0.0
- zmiany w stylowaniu transferów i smsów
- poprawka dla konferencji
- dodana dyskretna nazwa sieci
- styl trochę bardziej zwarty
- plik htm lepiej opisany (dla tych którzy chcą pozmieniać kolory)
- wyrównanie emotikon z tekstem;
v1.0.0.0
- dodano stylowanie smsów i transferów plików w historii
- poprawiono rysowanie obramowania (border przeniosiony z góry na dół)
- zmiana wyświetlania statusów i powiadomień (jak w oryginale)
- inne drobne zmiany
Proste i efektowne
Jeszcze by się przydało zrobić stylowanie SMS i plików w historii
keeveek
4.02.2007 - 07:46
świetnie, świetne, świetne
Styl zagości w moim okienku rozmowy, dopóki nikt nie zrobi lepszego, a to będzie już pewnym wyzwaniem
Dlaczego u mnie tylko wyświetla nick nadawcy a mojego już nie ?
keeveek
4.02.2007 - 09:54
uzupełnij swoje dane w katalogu
zhvir, dobry port świetnego stylu. Tak trzymaj.
Oryginał to jest bodajże
basic z Mirandy.
Bardzo ładny styl jak na początek
Dzięki Spass. Teraz mając źródła będę mógł dojść jeszcze bliżej oryginału :)
ale nazwę stylu chyba pozostawię bez zmian bo sie przyzwyczaiłem ;)
Bardzo ladne
Moze to nie dobre miejsce na to, ale jakbys szukal czegos do przerobki to polecam to:
http://img294.imageshack.us/img294/79/antipropagandaoa7.png (z blog.olicio.us)
Nowa wersja stylu, praktycznie ukończona, do pobrania i poczytania w pierwszym poście.
Jak dla mnie ten styl mógłby być podstawowym w kDuoView
Zobaczymy co będzie dalej..
Wywaliło mi K. po wybraniu 'fragment zrzutu ekranu' i zaznaczeniu obrazu.
Czy ja wiem? Testuję każdy styl rozmowy i wywaliło mnie tylko przy Twoim więc to chyba ten temat.
zapewniam cię, że to jednak nie ten temat... style okien rozmowy nie potrafią same z siebie spowodować krytyka... proponuję ci przejrzeć logi ze zdarzenia
m4rciniak
13.02.2007 - 21:51
Styl świetny, ale chciałem go trochę zmodyfikować i nie potrafię
. Chciałbym, żeby nick był taki jak data, ale pogrubiony -
mały + identyczny margines. Nie lubię takich bajerów na "pół ekranu".
Byłbym bardzo wdzięczny, gdyby ktoś mi pomógł. Sam kombinowałem i coś nie wychodzi.
Tak poza tym , to chyba najlepszy styl do Konnekta jaki widziałem.
m4rciniak
13.02.2007 - 23:59
Przepraszam, nie ważne. Wcześniej kombinowałem na około - już sobie poradziłem.
Brakuje w stylu %display% dla konnferencji
no proszę... człowiek uczy się na błędach
zresztą nie mogłem wiedzieć o tym %display% bo konferencji nie używam
będzie poprawione jak wyjdą większe poprawki
większe poprawki :>
nowa wersja stylu i changelog w pierwszym poście
przepraszam że tak piszę pod swoimi postami ale ważna aktualizacja :>
Avocado Frames concept1 (wymaga kDuoView w wersji min. 1.0.1.1 - dostępna na centralce beta)
styl jest w zasadzie wersją koncepcyjną oraz poglądową dla tych którzy chcą wykorzystać ramki w swoich stylach
ponadto z innych ciekawych rzeczy: zależnie od sieci avatar kontaktu jest inny... docelowo jeżeli kontakt będzie miał swój avatar to ten właśnie będzie wyświetlany zamiast sieciowego
uwaga! w historii niektóre zmienne w ramkach sobie nie radzą, tzn radzą ale inaczej niż by się chciało ;) problem znany
uwaga2! wersja z ramkami działa obecnie tylko na kontrolce IE (ograniczenie wtyczki)
proszę o testowanie, uwagi, propozycje i co tam jeszcze chcecie :D
można nawet wrzucać propozycje wyglądu górnego panelu... jak coś sie spodoba to chętnie wrzucę do stylu
Kliknij, aby zobaczyć załącznik (Avocado_Frames.rar)---------------------
ponadto w pierwszym poście kolejna wersja "zwykłego" Avocado w wersji 1.3
changelog w pierwszym poście
saCOOL
18.02.2007 - 22:53
Mało miejsca się zrobiło. Może mniejsza czcionka? Albo po prostu bardziej minimalistyczny panelik u góry.
U mnie nie widać rozmowy w Avocado Frames
Jest tylko białe pole...
Avocado z kolei działa bez zarzutu...
ciaastek
19.02.2007 - 08:47
stivo użyj kontrolki IE
No fakt, teraz działa, ale nie może działać pod kontrolką Mozilli?
Może kiedyś. Na razie nawet na IE nie działa do końca.
joj_sport
20.02.2007 - 15:51
wczepilem avatar (nazwa pliku ta sama jak nazwa nicka). Avarat sie wyswietla, ale na tym sieciowym (u mnie GG) i jakos niezbyt ladnie to wyglada. Moze jakas instrukcja ?
Ok sorki juz mam. Zmienilem rozmiar w "Info" usera, tak jak jest w Avocado.ini (63x63px)
tak na prawdę to ta wersja z górnym panelem nie nadaje się jeszcze do codziennego użytku, docelowo rozmiar avatara będzie dopasowywany automatycznie
joj_sport
20.02.2007 - 21:49
ale i tak jest spoko, zrobilem male przerobki co do wielkosci czcionki, bo jak dla mnie wszystko bylo za duze
czekam na kolejna wersje :]
nowa wersja, changelog w pierwszym poście
uwaga! to jest ostateczna wersja stylu (bez ramek) chyba że coś niespodziewanego wyskoczy ;)
Oo super ta wersja miniAvocado
Bardziej mi sie podoba
Good job..
[b]zhvir[b] pracujesz dalej nad Avocado Frames? Bo może przydałoby się jakoś poprawić ten górny panel? Mało w nim jakichś szczególnych informacji, a zajmuje trochę miejsca i większa jego część jest poprostu nieużywana...
do czasu poprawienia kilku bugów ze strony wtyczki związanych z ramkami nie będę nic robił ze stylem... poza tym opublikowałem go jedynie żeby pokazać innym twórcom stylów jakie możliwości ma wtyczka w kwestii ramek i żeby im pomóc w tworzeniu stylów opartych na tej technologii
Marrcin
17.03.2007 - 12:22
zhvir, czy mógłbyś udostępnić te emotki do kDuoView, które są widoczne na screenie twojego stylu?
Witajcie.
Uruchomilem sobie ostatnio kduoview i skorzystalem ze stylu Avocado.
Ogolnie podoba mi sie zarowno wtyczka jak i styl, mam jednak maly problem z poprawnym wyswietlaniem wiadomosci.
Nie wiem czy to problem samej wtyczki czy tez ustawien stylu. Bardzo prosilbym Was o weryfikacje.
Moj problem dotyczy konferencji, jako ze czesto z niej korzystam.
Kiedy w trakcie rozmowy odezwie sie jedna osoba, widac jej nicka i niby jest ok, ale jezeli za chwile powie cos druga to nie ma naglowka z nickiem osoby2 tylko widac kontynuacje jakby osoba1 caly czas mowila. Przyklady ponizej:
1. Konnekt (kduoview+avocado)
2. Ta sama rozmowa w GG 7
Poza tym mam jeszcze klopot z wyswietlaniem polskich znakow. Mam angielskiego windowsa, z polskimi ustawieniami lokalnymi. Przed uzywaniem kdoview bylo ok, teraz wyglada tak:
[edit]
Zapomnialem dodac, ze w konferencji nie dzialaja ikonki - kolejny problem.
[/edit]
Bardzo prosze o pomoc.
Thanks from the mountain.
Pozdr.
FRitz
przetestujcie poprawki dot. konferencji i kodowania... uprzedzam, że nie mogłem sprawdzić ani jednego ani drugiego przed wypuszczeniem tej wersji :> jeżeli będzie w miarę dobrze to dam jeszcze kilka poprawek i wrzucę do pierwszego posta
ps. niedziałające emoty to raczej problem wtyczki i ten problem należałoby zgłosić w temacie o kDuoView
edit: brak emot w konferencji jest prawdopodobnie spowodowany brakiem zestawu emotikon przygotowanego specjalnie dla konferencji (każda sieć ma swój własny id i chyba tak samo jest z konferencjami)... chociaż...
załącznik usunięty (patrz posty 1 i 40)
Wyglada na to, ze dziala. Jednak mankamentem jest to ze imie z naglowkiem pojawia sie w konferencji tylko raz. Pozniej jezeli inna osoba sie odezwie to imie wyswietlane jest tą sama czcionka jak pisana wiadomosc tyle, ze jest widoczne przed sama wiadomoscia (<imie> <wiadomosc>). Po tym jak ja sie odezwe pojawia sie naglowek z nickiem pierwszej osoby ktora cos napisze a pozostale tak jak wyzej.
Rozumiem, ze to kwestia wtyczki, wiec bede pytal w odpowiednim miejscu.
Dzieki za interwencje
Pozdr.
FRitz
W związku z wypuszczeniem dzisiaj przez Muchę nowej wtyczki kDuoView w wersji 1.1.1.2 usuwam wersję z posta 38 gdyż problem z nickami w konferencjach został rozwiązany, w pierwszym poście zamieściłem wersję z poprawionym kodowaniem polskich znaków... nic wielkiego
zhvir mógłbyś zrobić wersje Avocado, tak aby kolor zielony zastąpiony był jasnym niebieskim - jeśli jest to możliwe to byłbym bardzo wdzięczny
.
Prosze bo sam tego, że tak to ujmę - nie ogarniam...
@mar3k: przeczytaj dokładnie pierwszy post w tym temacie i zrób tak jak jest opisane... w zmianie kolorów nie ma nic czego normalny człowiek nie mógłby ogarnąć
dampis
10.04.2007 - 15:58
otworz plik Avocado.htm chocby w notatniku odszukaj klase ".recv" i w niej zmien w "background-color:" z '#9dce61' na '#00FFFF' i juz bedziesz mial zamiast zielonego kolor jasno niebieski to chyba nie trudne.pzdr
dampis -
Teraz wygląda ślicznie ...
Wirone
24.02.2008 - 17:09
Fajny styl, trochę go sobie przerobiłem:
Obrazi jest klawo
ALE
Odpaliłem z ciekawości konferencję i nie wyświetla poprawnie, nick rozmówcy pojawił się tylko raz a potem wypowiedzi już tylko doklejały się do moich.. ale i tak nie korzystam z konferencji więc trudno ;]
Tak czy siak dobra robota.
Pawson
27.02.2008 - 14:29
1. Przy probie zrobienia zrzutu ekranu wywala mi konnekt
2. Jak zrobic zeby emotikony byly widoczne ? W zakladce emotikony probuje wgrac jakies emotki i niestety ich nie widac
Ogolnie super styl, bardzo mily dla oka.
Pozdrawiam
vastian
18.03.2009 - 21:49
jak zrobić żeby automatycznie przechodziło do ostatniej linikiwpisanego tekst bo u mnie sie nie przewija:(
WRON3k
28.03.2009 - 15:08
musisz najpierw dodać do Konnekta wtyczkę kduoview a następnie ściągnąć ten styl i ustawić go w ustawieniach konnekta
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.