witam,
ostatnio przerzucilem sie na przegladarke internetowa Avant Browser. Powod? linki ulubione i wszystkie ustawienia programu przechowywane online, dzieki czemu gdziekolwiek jestem instaluje sobie avanta, loguje sie na swoje konto i mam wszystko tak jak byc powinno w mgnieniu oka.
stad tez moj pomysl, aby dac mozliwosc uzytkownikom konnekta w momencie kiedy zapomna swojego pendrive'a, a sa w robocie, u kolegi, babci etc. aby po szybkim sciagnieciu i zainstalowaniu konnekt dopasowal sie do moich preferencji. Chcialbym po prostu uniknac mozolnego przechodzenia przez ustawienia, co jest dosc czasochlonne.
jiobel.
8.02.2007 - 12:52
QUOTE(neXen @ 8.02.2007 - 10:39)
ostatnio przerzucilem sie na przegladarke internetowa Avant Browser.
Oczywiście szanujemy Cię.
Dopisane: Nie chce mi się prowadzić i przechodzić przez
wojnę przeglądarek, obrażać nikogo,
flejmić, pisać OTa, czytać PW od kolejnego… Mniejsza z tym. Do kosza, temat do zamknięcia. neXen – życzę powodzenia w użytkowaniu AB. ;-)
QUOTE(jiobel. @ 8.02.2007 - 12:52)
Oczywiście szanujemy Cię.
no i? znowu kolejny amator przereklamowanego firefoxa?
Lwiczek
8.02.2007 - 21:19
Sorry, ale z tekstem 'zmienilem przegladarke na AB' to zabrzmiało jakbyś napisał 'przemalowałem malucha i teraz mam ferrari'
Ot, wrzuciłeś nakładkę na IE, ale to dalej jest dziurawe IE i koniec
(i też nie przepadam za FF)
QUOTE(Lwiczek @ 8.02.2007 - 21:19)
Sorry, ale z tekstem 'zmienilem przegladarke na AB' to zabrzmiało jakbyś napisał 'przemalowałem malucha i teraz mam ferrari'
Ot, wrzuciłeś nakładkę na IE, ale to dalej jest dziurawe IE i koniec
dziurawe IE? czlowieku, w ktorym wieku zyjesz? czasy IE 5 dawno sie skonczyly
jiobel.
8.02.2007 - 22:59
O kurwa. o_O (nawet za cenę ostrzeżenia)
alberht
8.02.2007 - 23:16
Chłopaki, gość rzucił propozycję wtyczki, podparł ją przykładem, który zna, a Wy się przyczepiliście do przeglądarki jakiej używa - jego wybór, IE jakie jest takie jest, a niech sobie używa...
pomysł niezły, wydaje mi się, że ktoś już kiedyś proponował coś podobnego, ale nie wydaje mi się, żeby to wtedy wypaliło, może teraz ktoś się skusi;)
ie7 jest jak neandertalczyk w kombinezonie astronauty...
z zewnątrz kosmiczny wygląd a w środku... neandertalczyk
Lwiczek
8.02.2007 - 23:33
dziurawe IE? czlowieku, w ktorym wieku zyjesz? czasy IE 5 dawno sie skonczyly
E... no tak
A teraz udez sie glowke to moze pomoze
http://secunia.com/product/11/2http://secunia.com/product/10615/http://secunia.com/product/12366/QUOTE
pomysł niezły, wydaje mi się, że ktoś już kiedyś proponował coś podobnego, ale nie wydaje mi się, żeby to wtedy wypaliło, może teraz ktoś się skusi;)
No dobra, ale gdzie miałyby te ustawienia być trzymane? na serwerze K? Raczej nie przejdze patrzac na jakiej zazadzie hosting jest udostepniany...
alberht
9.02.2007 - 00:03
No dobra, ale gdzie miałyby te ustawienia być trzymane? na serwerze K? Raczej nie przejdze patrzac na jakiej zazadzie hosting jest udostepniany...
i właśnie o to mi chodziło - zamiast kłócić się o przeglądarki lepiej porozmawiać nt potencjalnego działania tej wtyczki;)
można by użyć do tego expimp i własnego ftp - wtyczka wykorzystuje expimp'a do eksportu ustawień, (w tym nr i haslo gg, jabbera, etc), potem wykorzystujemy np ktp by Mucha do wysłania tego na zdefiniowany serwer, ale to raczej niezbyt wygodne rozwiązanie - dużo ustawiania, naturalnie najlepszą metodą byłby jeden serwer, który nie wymagałby takich zabiegów, ale jak się nie ma, co się lubi...
Lwiczek
9.02.2007 - 10:44
A będziesz płacił za utrzymanie takiego serwera dla wszystkich użytkowników Konnekta?
alberht
9.02.2007 - 18:10
mi osobiście taka wtyczka jest zupełnie niepotrzebna - korzystam z Konnekta tylko i wyłącznie na swoim laptopie, którego noszę ze sobą niemal wszędzie (+modem umts orange), ale irytuje mnie kiedy zamiast chociaż spróbować zająć się problemem, nawet czysto teoretycznie, miesza się kogoś z błotem np za to, że używa gorszej/innej przeglądarki czy czegokolwiek innego...
Lwiczek
9.02.2007 - 19:15
A niech sobie używa czego chce - tylko niech nie wmawia innym cudow niewidow... A pomysl byl juz walkowany i konkluzja byla prosta wiec po co odgrzewac?
Konrado
9.02.2007 - 20:39
A Maxthon działa na tej samej zasadzie co Ab? Sorry za off
Kończymy, a do firefoxa jest np. google browser sync...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.