Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Timer Off
Konnekt | Forum > Pomoc > Propozycje
2230093
Przydała by się wtyczka, która umożliwiała by zdalne wyłączenie konnekta na 10,30,120... minut
Wyjaśniam
Chodzi o możliwość wydania komendy konnektowi z dowolnego lub okreslonego UID sieci obluzgiwanej przez konnetka w stylu ./konnekt off 120(czas) hasło

Przydalo by sie cos takiego bo czesto zdarza sie ludziom np mi wychodzenie z domu pozostawiając komunikator online i czasem zachodzi potrzeba odpalenia naszego konnekta z pendrivea z innej lokalizacji i wtedy zaczyna sie rzeźnia oba programy łączą sie rozłanczaja na wzajem. Wydanie komendy off na X czas mogło by być ciekawą opcją.
Idąc dalej w swych fantazjach można by wprowadzić taki bajer. Wtyczka w obu konnektach na dekstopie w domu i na 2 kopii odpalanej gdzieś. Wtyczki by sie porozumiewały ze sobą i kopia odpalona później zostawała by online, gdy druga przechodziła by w stan offline w momencie utraty kontaktu miedzy wtyczkami konnekt odpalony jako pierwszy wracał by do trybu online.
nediam
hm rzeczywiście przydatne by bylo takie cudo wink.gif
D3nY
Dla mnie takie "cudo" też by się przydało.. Bo też miałem podobny problem jak Ty! Poza tym ciekawa propozycja dla nowej wtyczki!
krys_wm
a czy KCMD by nie rozwiązała problemu, nie znam dokładnie tej wtyczki, ale coś mi się obiło o uszy że można zdalne polecenia wykonywać.
2230093
ale jak wylaczyc na X czasu musi byc mozliwosc wlaczenia ponownego 1 odpalonej kopii.
po przejsciu w tryb offline nie mozna nawiazac polaczenia z wtyczka wiec odpada jak na moj gust.
dobrze bylo by aby to bylo realizowane przez osobny plugin
Aule
Yhm, nie wiem, można dorobić ew. do K+'a, ale nie mam czasu teraz. Nie wydaje się toto strasznie trudne do zrobienia.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.