postanowilem opublikowac swoj port stylu GoneDark pod kDuo
troche sie przy nim pomęczyłem, a głownie przy belce z avatarem i tu wzorowalem sie na stylu Riddle'a do kIE, ale i tak nie poradzilem sobie z tym do konca bo po czyszczeniu okna belka znika i nie wiem jak zrobic zeby nie znikała i czy wgole sie tak da pod kDuo.
styl moze nie jest dobrze dopracowany i niektore rzeczy wygladaja tak jak wygladają, ale inaczej nie potrafie i tak np. grupowanie rozni sie od tego co u Riddle'a, bo na koncu wiadomsci grupowanej dalem poprostu 'border-bottom: ...;' gdzie u Riddle'a jest wstawiony 'png', probowalem to zrobic, ale za skarby nie udalo mi sie zrobic tak zeby kDuo wyświetlał element utworzony przez extenssion .
styl testowany na IE7, ale na IE6 nie powinno byc problemów, a ze nie mam tego jak teraz sprawdzic to prosze o ewentualne zgloszenie mi błędu.
co do avatarów to PPM na kontakt, wiecej, potem w okineku znowu wybieramy wiecej i tam na dole jest wybor
jesli osoba nie ma avatara to w katalogu konnekta w folderze 'avatars' powinien sie znalesc plik 'brak.jpg' ktory ma przedstawiac...no wlasnie co chcecie to tam wstawcie a bedzie sie on wyswietlal jako avatar osoby ktora nie ma go ustawionego w 'wiecej kontaktu'
wymiary avatara to 32x32 px
styl wygląda tak:
belka jest na stałe przyczepiona do okna to znaczy nie przesuwa sie z jego zawartością, ale tak jak mowilem znika po czyszczeniu okna.
(nick w rzeczywistosci wyglada troche inaczej, a mianowicie spiera sie na belce)
wszelkie pomysły i spostrzezenia dotyczące stylu prosze pisac w tym temacie.
Kliknij, aby zobaczyć załącznik (GoneDark.rar)