Witam, zaznaczam odrazu, ze konekta uzywalem coprawda jakies 3 miechy kiedys , lecz poza dodawaniem sobie wtyczek wtedy nic innego nieumialem (zreszta teraz prawie tez) wiec niewiem czy moj pomysl ktory teraz przedstawie niezostał juz zamieszczony w jakiej ciekawej wtyczce, z gory dzieki za wyrozumiałość.
Pomysł nr 1
Sugerowana nazwa = FoldereK
Wtyczka banalna, do okna rozmowy dodajemy ikonke skrotu do jakiegos folderu (docelowo przydal by sie skrot do folderu xxx/konnekt/plugins z mozliwoscia dodania nowych
Pomysł nr 2
Sugerowana nazwa = KlawiszeK
Tu zaznaczam ze wiem o istnieniu pluga autorstwa Ólorina ktory mial hotowac przyciski, lecz brak mi w nim hotkeya na "fragment zrzutu ekranu" z ggimage i "zrzut ekranu" a takze zmiany opisow na niewidoczny,zw,niedostepny itp
Pomysł nr 3
Sugerowana nazwa = ??
Wtyczka dosc abstrakcyjna, na zdrowy rozsądek (bynajmniej moj) niewykonalna, chodzi o cos aka wtyczka "pisaK" tylko ze dzialajaca pod wszystkie sieci, dla niewtajemniczonych chodzi o to co tlen ma wbudowane (ze jak ktos do Ciebie pisze (zaznaczam ze kontakt z tlena)) świeci sie taka "klawiaturka" tyle ze do wszystkich sieci, nie tylko do dwutlenKu.
Pomysł nr 4
Sugerowana nazwa = mirK
Klient irc do konnekta. (Fajne marzenia co?)
Widze go sobie tak, ze byłby kontaktem na liscie (chopdzi o server a juz w srodku (po "rozpoczęciu rozmowy" byly by zakladki kanałowe") pomysł baaardzo abstrakcyjny ale , pomyslcie (szczegolnie ci ktorzy uzywaja irca tylko poto by zlookac topic czasem z jakiegos kanału) jak ułatwiło by wam to zycie
Pomysł nr 5
Sugerowana nazwa = KalendarzyK
W oknie rozmowy, na górze byłby widoczny dosc maly (cos w stosunku 1:8-1:12 do okna rozmowy) kalendarzyk obecnego miesiąca z zaznaczoną dzisiejszą datą (mysle ze da sie zrobic co?)
To tyle, mam nadzieje ze ten topic nada wam weny , na cos co moze pomoc ludzkości a jesli nie, to przynajmniej was rozbawi, postaram sie na bierząco edytować jeśli przyjdzie mi cos nowego na myśl. Piszcze.
Codo punktu numer jeden:
Sory za niego, juz znalazlem fajne rozwiazanie, nie na full moich potrzeb, ale ciekawe:
http://www.konnekt.info/forum/index.php?sh...&hl=faworKi