Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Propozycja małego okna rozmowy
Konnekt | Forum > Pomoc > Propozycje
EmiLio
Mam świetną propozycję na zrobienie przyjemnego okna rozmowy. Znalazłem to gdzieś w internecie-nie pamiętam gdzie: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...acbfa1d509.html
A więc tak:
1. Okno może być podobne aczkolwiek nie musi, chodzi mi głownie o to co jest zaznaczone na czerwono, aby okno wpisywania wiadomości było mniejsze. Moim zdaniem fajna rzecz.
2. To co jest zaznaczone na zielono to avatary-jak dla mnie nie potrzebne, ale może dla niektórych owszem. Proponuje bez avatarów będzie mniejsze:D.
3. Przyciski zaznaczone na niebiesko proponuję wygląd zależny od k.Style, czyli standardowo.
Moim zdaniem jest to świetne rozwiązanie dla tych, którzy lubią miniaturyzację!!!
psota
1. W kIEview2 miało być, ale o wtyczce na razie(od dawna) cicho.
2. Jest to możliwe i w kIEview i w kDuoView.
morze
ała
saCOOL
To nie jest takie proste. Sija kazał być cierpliwym, więc bądźmy jeszcze trochę. Jeśli pojawi się 0.7 i kIEview2, większość bolączek zostanie naprawionych. Może wtedy się reszta osób też obudzi :>. Do tego czasu nie pozostaje nic innego, jak tylko czekać.

A to "morze" mnie też aż po plecach przeszło dreszczem :>>>.
ZenitH
QUOTE(saCOOL @ 9.04.2007 - 00:27) *

To nie jest takie proste. Sija kazał być cierpliwym, więc bądźmy jeszcze trochę. Jeśli pojawi się 0.7 i kIEview2

Jesteśmy cierpliwi ale narazie nic nie wiadomo o postepach nad k0.7. Te czekanie na k 0.7 i na kIEview2 można porównać z niecierpliwym czekaniem na VISTE mellow.gif Tylko, że mam nadzieje, ze nie bedziemy musieli tak długo czekać tongue.gif
EmiLio
A czym ma się różnić kIEview od kIEview2? Ma to coś wspólnego z moją propozycją?

saCOOL
Dwójeczka miała mieć chyba możliwość ingerowania w wielkość okna wpisywania wiadomości. Czyli poniekąd TAK :>. Pożyjemy, zobaczymy. Póki co K działa świetnie; zajęć mam dość sporo, więc mi czas leci na nich :>. Można bardzo łatwo stwierdzić, kto się nudzi i nie ma nic do roboty :> - Ci którzy narzekają i psioczą, że K się nie rozwija :>>>. Jak się wam nudzi, to ściągnijcie swetry i pilnujcie :>, albo róbcie równie pasjonujące rzeczy :>. Oby k 0.7 było jak vista, nie zaś jak duke nukem forever.
LiTE
kDuoView juz to udostepnia ;-)
EmiLio
A czy w kDuoView działają style okna rozmowy z kIEview?
saCOOL
Owszem, działają tongue.gif.
http://www.konnekt.info/forum/index.php?showtopic=10600

Powinny posypać się warny
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.