Czy istnieje wtyczka, która pomoże rozwiązać mi mój nastepujący problem? Proszę pominąć w rozważaniach sensowność problemu!
Chciałbym, by Konnekt w statusie opisowym wyświetlał aktualny "stan" komputera na którym jest zainstalowany. To znaczy, przykładowo:
Status: OK, IP: 83.29.123.123, Load: 50%
Boldem oznaczyłem dane zmieniające się. Oczywiście stan nie musi być (a nawet nie powinien) zmieniany często, 10 minut spokojnie wystarczy.
W sumie ideałem była by wtyczka, która potrafi złożyć tekst opisu np. ze stałego tekstu (to co nie jest wytłuszczone) i doda odpowiednią zawartość plików tekstowych (tworzonych już przez inne programy) i "wklei" to jako ten tekst "wyboldowany", ewentualnie po prostu niech wyświetla (ustawia jako opis) tekst z pliku tekstowego, a ja już sobie ten plik sam utworzę.
Mam nadzieję, że trafiłem w odpowiedni dział forum, jeśli nie, to proszę o przeniesienie mojego posta w miejsce dla niego przeznaczone.
Pozdrawiam wszystkich i z góry dziękuję za zajęcie się moim problemem. (Jakieś tipsy, jak mam sam napisać włąsną wtyczkę do tego celu też chetnie przyjmę. Programowanie nie jest mi obce.)