QUOTE(bakerss)
wchodze Ustawienia -> Opisy statusów
tutaj mamy: połączony, rozłączony, zaraz wracam, nie przeszkadzać, autoaway, ukryty
i teraz jeżeli zmienie \"zaraz wracam\" na \"zajęty\" i \"ukryty\" na \"niewidoczny\" to gdzie bede mógł zobaczyć zmiane tzn. co to sie właściwie zmienia
Wydaje mi się że wiem o co Ci chodzi...
Problem w tym że prawdopodobnie źle zinterpretowałeś tą funkcję - tu nie chodzi o zastąpienie wyrażenia "zaraz wracam" i pozostałych na inne słowa, ale oto że opcja ta umożliwia określenie stałego statusu opisowego dla danego statusu (dostępne w sieci gg to Dostępny, Zaraz wracam, Niewidoczny, Niedostępny). Potem, odpowiednio zaznaczywszy ponieższe dwie opcje ("Zawsze używaj opisów ręcznych..." oraz "Czyść opis ręczny po zmianie statusu"), aby uzyskać odpowiedni status + opis, zmieniając jedynie ikonke dostępności...
Przykład: mam ustawione w konfiguracji K'a jako opis statusu Rozłączony: "[off-line]". Następnie, gdy zmienie status na Niedostępny, mój status na sieci gg ustawiony zostaje na "[off-line]". I tak samo można z pozostałymi opcjami dostępności.
Niewiem czy pisałem wystarczająco jasno, ale starałem się