Silent_Mark
6.09.2007 - 19:31
Witam,
Konnekt to naprawde fajna sprawa, szkoda, ze nieco zamarl w tej chwili, ale moze jak znajde troche czasu to zainteresuje sie nim bardziej od strony technicznej. Poki co mam pytanie do osob siedzacych w tym nieco dluzej - czy jest mozliwe stworzenie wtyczki dodajacej obsluge wyrazen matematyczynych zapisanych w TeX'u? Intuicja podpowiada mi, ze bez ingerencji w zrodlo - niewiele da sie zrobic, ale moze ktos z Was wie lepiej?
Edit: Widze, ze zagadnienie bylo poruszone w temacie 4Coders (Wtyczki), mam jednak nadzieje, ze stworzenie oddzielnego watku nie okaze sie bezcelowe.
dulek000
6.09.2007 - 19:54
Myślę, że da się taką wtyczkę stworzyć. Wysyłałby się po prostu obrazek z wyrażeniem.
Silent_Mark
6.09.2007 - 20:38
Tak, jak wspomnialem podobna opinia pojawila sie w innym temacie. To rozwiazanie jednak mnie srednio rajcuje z oczywistych wzgledow ;-) - Ogranicza sie tylko do sieci gg (o ile pamietam tylko w tej sieci pod konnektem da sie wysylac obrazki), co bije w moim zdaniem jedna z wiekszych zalet konnekt'a - wielosieciowosc.
jiobel.
7.09.2007 - 00:26
A nie jest lepsze tworzenie obrazka po stronie klienta, a po sieci wysyłane jest tekstowo (formułka TeXowa)? Wtedy możliwe byłoby wysłanie w każdej sieci, ale ograniczone byłoby do osób posiadających wtyczkę.
Innym rozwiązaniem byłoby skorzystanie z KTP / FTP (tworzenie po stronie klienta + wysyłka na serwer).
Myślę, że byłoby to dobre rozwiązanie. KTP udostępnia API do plików, ale wiadomo że u jednych działa, u innych nie, co do FTP to nie wiem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.