Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jaki serwer Jabberowy?
Konnekt | Forum > Offtopic > Hydepark
Lukas77
Mam z tym problem, najpierw założyłem sobie konto na jabber.gda.pl i było jakiś czas OK, tyle że do czasu bo ostatnio co chwilę jest wyłączany i niestety szlag mnie już trafia jak widzę że Jabber nie może się połączyć.
Pamiętam że podobnie było z chrome.pl, nagle go wyłączyli i przez długi czas serwer nie żył, wybrałem więc jabber.wp.pl bo chyba jest najpewniejszym serwerem, WP nie może sobie pozwolić na przerwy w działaniu serwera.

Jakich serwerów Jabbera wy używacie, bo widzę że każdy innego smile.gif Czym kierowaliście się przy wyborze serwera i w końcu, który Waszym zdaniem jest najlepszy.

Pozdrawiam
lucjusz
No ja zarejestrowalem sie na chrome.pl. Nie wiem czemu. Wydal mi sie najbardziej popularny smile.gif Tak sobie spojrzalem na serwery na http://beta.jabberpl.org i wypadlo na chrome.pl. Ale ze zalozylem sobie konto przez strone www chcialem jeszcze zobaczyc jak wyglada zakladanie konta przez konnekta i zalozylem tez na jabberpl.org smile.gif
Poki co nie mam nikogo znajomego korzystajacego z jabbera i nie testowalem kJabbera w rozmowie (korzystalem tylko z redfisha) wiec jesli ktos ma ochote na rozmowe testowa wink.gif to zapraszam - moj JID: lucjusz(at)chrome.pl smile.gif
karambol
jabberd.mercola.com

kumpel z pracy mi polecil no i mam. aczkolwiek tez jeszcze nie mialem przyjemnosci potestowac kJabbera.
pienio
chrome.pl ladnie brzmi smile.gif
i rzeczywiscie jest wrazenie ze wiele osob z niego korzysta.
i takze jeszcze nie gadalem przez zaberka
SandmmaN
Posiadam konta na kilku serwerach (przydaje sie chociażby dla testowania kJabbera wink.gif). Główne z którego korzystam to @chrome.pl. Wybór padł na ten serwer ponieważ oferuje dość dużo usług.
jankez
hehe nie wiem czy się nie ośmieszę i jest to ogólnie znana funkcja :oops:
ale też nie miałem z kim zagadać przez tego jabberka
więc wysłałem sobie maila na jankez@chrome.pl i, co mnie zdziwiło, doszedł! Treść maila w okienku K.
Jak sie okazało w druga stronę dało się odpowiedzieć... więc tak sobie troche pogadałem sam ze sobą (outlook<->konnekt) laugh.gif
faza 8)
Olórin
ja mam na chrome bo fajnie brzmi i ma wiele usług, histeria też ma fajną nazwe biggrin.gif

hehe nie wiem czy się nie ośmieszę i jest to ogólnie znana funkcja
ale też nie miałem z kim zagadać przez tego jabberka
więc wysłałem sobie maila na jankez@chrome.pl i, co mnie zdziwiło, doszedł! Treść maila w okienku K.
Jak sie okazało w druga stronę dało się odpowiedzieć... więc tak sobie troche pogadałem sam ze sobą (outlook<->konnekt)
faza

smoku zainstalował kiedyś na chrome transport smtp, bo niektórzy jid biorą za maila wink.gif
case
chrome.pl biggrin.gif

...mam tez na wpk, jako pozostalosc po testowaniu ich komunikatora [swoja droga przydatne jesliby [odpukac] chrome sie wylozyl 8) ]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.