W nowym UI (dostępnym na kUpdate) działa filtrowanie zawartości listy kontaktów. Przy jego pomocy możemy wyłączać wyświetlanie kontaktów niedostępnych i wg. konkretnej sieci... Miłej zabawy
niezły bajer
Czy jest jakaś możliwość samodzielnej modyfikacji działania tej wtyki, np. edytująć cośtam w xml'u?
Przykładowo chciałbym sobie zrobić taki bajer, że za "kontakty offline" nie będą uważane kontakty posiadające opisy statusów.
wspaniale
tylko jedno jeszcze nie dziala dobrze, jesli osoba ktora miala aktywnosc i juz jej minie znak zapytania to pomimo wylaczenia Kontakty Offline nie znika.
SandmmaN
1.12.2003 - 15:45
QUOTE(kox)
Czy jest jakaś możliwość samodzielnej modyfikacji działania tej wtyki, np. edytująć cośtam w xml'u?
Przykładowo chciałbym sobie zrobić taki bajer, że za \"kontakty offline\" nie będą uważane kontakty posiadające opisy statusów.
Kox, dokładnie takiej samej funkcji poszukuje
Rzeczywiście fajna sprawa. Proponowałbym dodanie dwóch rzeczy:
1) "Kontakty z opisem"
2) Szybkie wyszukiwanie według tylko jednego kryterium przy użyciu klawisza Shift/Ctrl. Wciśnięcie klawisza i wybranie którejś z pozycji niezależnie od tego czy jest przy niej zaznaczony ptaszek czy nie zaowocowałaby wyszukaniem kontaktów tylko według tego kryterium.
przydałaby się opcja usawień dla każdej grupy kontaktów oddzielnie
przydaloby sie rozniez opcja dla gg zeby osoby z opisem albo nie dawno obecne rowniez ukrywal...
karambol
1.12.2003 - 18:23
to pewnie glupie pytanie, ale czy da sie "POZBYC" ikonki filtru z paska? tzn tak zeby jej nie bylo wogole. osobiscie nie uzywam takiej funkcji i raczej nie zamierzam (w obecnym stanie jest ona dosc nie wygodna... moze radiobuttony zamiast chceckboxow?) natomiast jej obecnosc rozszerza mi pasek ikon w K co wcale mi sie nie podoba.
tak wiec ponownie... czy da sie tego pozbyc?
pewnie....wystarczy ustawic status grupy "Filtry" na ACTS_HIDDEN
mozna to zrobic wtyką, albo lepsze rozwiazanie wrzucic do opcji UI
powiedz lepiej mistrzu jak zrobic to, o czy mowimy tutaj, czyli zeby filtrowal tylko dostepny bez '?'. i jak ja zamknac,tylko ze jakos zdeka prosciej... :x
karambol
1.12.2003 - 19:08
QUOTE(olórin)
pewnie....wystarczy ustawic status grupy \"Filtry\" na ACTS_HIDDEN mozna to zrobic wtyką, albo lepsze rozwiazanie wrzucic do opcji UI
taaa i wszystko jasne.. ;D
a mozna bez babrania sie w assemblerze/rekompilowania wtyczki?
http://www.olorin.friko.pl/dl/filter.dllwtyka jest opisana jako blokowanie profilu ale to to
działa na tej samej zasadzie
karambol
1.12.2003 - 19:44
dzieki
dzieki wielkie
tylko postaraj sie dorobic to o czym juz byla w/w mowa
HAO może by zrobić odświezanie, bo jak ktoś kto był aktywny robi się niedostepny zostaje dale widoczny, pomaga wyłaczenie i włączenie filtra.
Sahasrara
31.01.2004 - 16:33
Właśnie, kiedy zostanie to poprawione?
Sahasrara
11.03.2004 - 09:42
Hm, jakieś postępy w tym temacie? Obecnie moje korzystanie z filtrów wygląda w ten sposób, że co jakiś czas naciskam dwa razy przycisk filtrowania tylko po to żeby pozbyć się tych niedostępnych. Nie dałoby się tego jakoś zautomatyzować? Z góry przepraszam jeśli było to już poruszane, nie znalazłem nic o tym: choć wydaje mi się że hao mówił coś o "szybkości filtrowania".
Na razie są ciekawsze rzeczy do zrobienia
Nie chcecie chyba jeszcze bardzij odkładać niespodziewajki
QUOTE(hao)
Na razie są ciekawsze rzeczy do zrobienia
Nie chcecie chyba jeszcze bardzij odkładać niespodziewajki
no pewnie ze nie chcemy
ale ta niespodziewajka zamienia sie powoli w niedoczekajke :twisted:
Lukas77
11.03.2004 - 17:57
Nie martwcie się, bo chyba niedługo wszyscy pooddychamy świeżym tlenem... ;-)
QUOTE(Lukas77)
Nie martwcie się, bo chyba niedługo wszyscy pooddychamy świeżym tlenem... ;-)
Jakieś przecieki? :wink: Chętnie bym pooddychał tlenem
Sahasrara
11.03.2004 - 19:25
To nie jest temat o Tlenie.
k!dman
11.03.2004 - 23:38
filtrowanie nadal jest zwalone:( teraz musze wejsc do opcji i dac "zastosuj" zeby lista sie odswiezyla... a jak tak zrobie, to znika mi opis wyswietlany na pasku konnekt'a (moj tytul okna: K: {info} ) zostaje samo "K:"
druga sprawa to to, ze czasem jak mam otwarta historie i gadam z kims, to dostaje informacje ze wiadomosc prawdopodobnie nie dostala dostarczona..i dzieje sie tak po kazdej linijce tekstu, ktora wysle..
a, i jeszcze Zmeniacz wywala Konnekta:)
Olórin
12.03.2004 - 15:20
QUOTE(k!dman)
a, i jeszcze Zmeniacz wywala Konnekta:)
masz tą wersję ?
http://www.konnekt.info/forum/download.php?id=44
k!dman
13.03.2004 - 00:41
QUOTE(Olórin)
ups, sorry. zazwyczaj staram sie byc up-to-date ale ten kZmieniacz umknal mojej uwadze, miejmy nadzieje, ze problemy znikan. dzieki.
Olórin
13.03.2004 - 08:43
ta wersja nie była nigdzie wrzucana poza forum , dziś wrzucę troche nowszą z komendą /o do zmiany opisu na kpluginsowe kUpdate
i się newsy napisze zeby nikomu nieumknęła ;p
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.