wiem że może to mocno zamulać komunikator i sieć.. ale jednak przydał by się taki mały "guziczek" w oknie rozmowy który uruchamiał by opcję wysyałania emotikon jako plików. Tak aby odbiorca mógł odbierać je w trakcie tekstu.
Np.
lol <emotka konnekta> lol
można też przeciągac bądź wysyłać emotki przeciągając je do okna - ale wtedy nie da się ich umieścić w środku zdania;) a mi własnie zalezy na tym by inni widzieli " moje " emotki
możliwa była by taka wtyczka ?
psota
27.12.2007 - 21:50
O ile pamiętam (nie korzystam z emot ) to w kDuoView jak w menu emotikon się kliknie lewym przyciskiem na daną emotke to wywysła ją jako plik. I nie jest możliwe umieszczasnie obrazka w środku zdania
Wizard
28.12.2007 - 00:16
Hmm, psota możesz rozwinąć temat? Bo korzystam z kDuo od dobrego roku, a takowej funkcji nie zaobserwowałem. Emotka wysyła się jako zwykła deklaracja, nie jako obrazek.
BatOOn
28.12.2007 - 01:19
a więc jest taka możliwość czy nie xD ? a jeżeli nie da się obrazka w środku zdania to może chociaż na końcu albo na początku - ale nie osobno.
dulek000
28.12.2007 - 09:14
Nie można wysyłać obrazków razem z tekstem - GGLib na to nie pozwala (a przynajmniej jej wersja używana w Konnekcie).
psota
28.12.2007 - 12:24
Wizard, prawym guzikiem robisz dwuklik na emotce i się wysyła jako obrazek
Wizard
28.12.2007 - 12:42
A jednak kDuo skrywa tajemnice o których nie wiedziałem . Dzięki psota, miła funkcja .
BatOOn
25.02.2009 - 08:56
Witam. Chcialem na nowo odpalic temat. Czy aktualny gglib zezwala juz na opcje opisana w 1 poscie?
SkkF
26.02.2009 - 01:03
Nie wiem czy jest to mozliwe, aczkolwiek nikt juz sie nie zajmuje konnektem i watpie zeby komukolwiek chcialo sie aktualizowac gglib.
BatOOn
9.03.2009 - 11:05
sorry za offtop ale jak to sie nikt już konnektem nie zajmuje? nie jest już rozwijamy? czy malo chętnych do pisania wtyczek?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.