Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak przy użyciu modemu to źle, jak bez też niedobrze
Konnekt | Forum > Pomoc > Problemy > GG
Kapral Pomarańcza
Przeglądałem już forum i widziałem parę wątków na podobny temat, ale żaden nie opisywał mojej sytuacji (a przynajmniej nie zauważyłem, jeśli już to było to najgoręcej przepraszam).

Zainstalowałem KonnektPlus i nie mogłem się wbić na sieć GG. Pomogło ustawienie opcji "przy użyciu modemu", ale to z kolei powoduje zrywanie połączenia co parę minut, status ustawia mi się na niedostępny i muszę ręcznie uruchamiać od nowa. Jedynym wyjściem jest ustawianie na wejściu "przy użyciu modemu", żebym mógł uzyskać połączenie, a potem wyłączać "przy użyciu modemu", żeby mi nie zrywało co kilka minut. Jak się łatwo domyśleć, nie jest to specjalnie komfortowe.

Nie mam zainstalowanych innych sieci oprócz gadu, z netem łączę się neostradą z liveboxem. Net chodzi jak należy.
Z góry dziękuję za wszelkie próby pomocy.

Pozdrawiam, wasz Kapral.

EDIT: jeszcze coś, problem z niemożnością podłączenia się do sieci występuje tylko zaraz po starcie konnekta. Jeśli byłem wcześniej połączony, to z niedostępnego na dostępny przełącza się bez problemów.
Sija
dziwna sprawa, moze logi pomoga...
Kapral Pomarańcza
Dziwne, zaczęło działać. Jak mi wystąpi jeszcze ten błąd to wrzucę loga.
Dexterxx
1. Długie łączenie do sieci -> GG wyłączyło pozostałe serwery i teraz działa tylko jeden : 217.17.41.93 i ten ustaw sobie na początku listy serwerów w ustawieniach.
2. Zainteresuj się tym tematem
Kapral Pomarańcza
Wielkie dzięki Dexterxx, teraz jest wszystko cycuś. Łączy mi się od razu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.