Co do nazwy nie mam pomysłu.
Generalnie chodzi o to, że np mam 400 kontaktów w konnekcie i nie wiem z kim gadam z kim nie.
Przydałby się program, który by generował listę kiedy ostatni raz gadało się z daną osobą (z datą itd) i ile razy :-)
Pozwoliłoby mi to wyrzucić pewnie połowę ludzi z listy :-)
Jak myślicie?
DjSerek
26.03.2008 - 20:32
Eeee...wystarczy przejżeć historie ;P?
i ustawić wg. rozmiaru wszystkie rozmowy ;-)
Keleos
31.03.2008 - 08:01
eee a jak się ustawia wg. rozmiaru? ...
Chyba, ze ci o np. w Total Commanderze chodzi.. ale tam są tylko numery i trochu to męczące jest sprawdzać który numer jest czyi... ; )
Kliknąć na kolumnę z rozmiarem? (w oknie historii)
Zainteresuj się wtyczką "aKtywny"
keeveek
31.03.2008 - 17:35
Jeszcze była jakaś lista naszych rozmówców w kDodatki? czy k+ ? Nie wiem, może ktoś pamięta?
kDodatki ma statystykę, gdzie pokazuje ilość kontaktów na liście i to by było chyba na tyle.
keeveek
1.04.2008 - 05:04
A nie, chyba sobie przypomniałem, że to był taki dodatek do tabletKi. Wyświetlał w liście rozwijanej X ostatnich rozmówców.
@Sad: hehe, no dobra, zlamiłem.. nie zauważyłem tego paska wcześniej...
Ale to niestety nie rozwiązuje problemu, bo wiadomo, że najnowsze kontakty mają najmniejsze pliki.. a w dodatku niektórzy (czyt. Ja) kasują co jakiś czas historię... i potem wszyscy mają ten sam rozmiar pliku = 0 kb ; P
Może też się zdarzyć, ze się z kimś rozmawiało pół roku temu co nie miara, archiwum się na megabajty uzbierało, a ta osoba zmieniła w tym czasie numer i z nią od tych 6 miesięcy nie rozmawialiśmy... wtedy to trochu bezużyteczny sposób, porównywanie rozmiarów archiwum ; )
grzecisz
18.04.2008 - 09:49
Wątpie żeby się komuś chciało pisać coś takiego... Ale... Tak sobie kombinuje i dochodze do wniosku, że dałoby się to zrobić jakimś zewnętrznym skryptem
Troche hardcore, ale co tam
Zrzucamy liste bazującą na czasie modyfikacji plików historii (otrzymujemy UIDy), dodatkowo można by ściągać w tym procesie rozmiar pliku danego UIDa (teoretycznie bedzie to ilość rozmów) i zrobić z tego listę tekstową. Później wystarczy pozamieniać UIDy na Nicki - kolejny skrypcik, który może wykorzystać zrzuconą listę kontaktów. I proszem gotowe
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.