Właśnie wrzuciłem na kUpdate wersję .106...
Oprócz paru szybkich poprawek (które były dostępne już wcześniej) zmieniłem obsługę logowania proxy... Teraz już praktycznie wszystkie podstawowe usługi (jak Jabber, SMSy i kUpdate) korzystają z proxy z logowaniem... Jabber wymaga proxy z obsługą trybu CONNECT.
Jeżeli ktoś ma możliwość, proszę przetestować Jabbera na takim proxy i jak najszybciej dać znać jakie są rezultaty...
Co do problemu z wieszającym się odświeżaniem kontaktów... U mnie (na drugim sprzęcie) nie wieszał się Konnekt, ale okienko z informacjami pozostawało zablokowane... Po ponownym pobraniu gg.dll z kUpdate problem zniknął... Podbiłem wersję wtyczce, więc powinna zassać się i u Was... Koniecznie sprawdźcie, czy objawy ustąpiły... Jeżeli nie, dodałem kilka wpisów do logów, które powinny pomóc namierzyć problem...
Czekam na wyniki
U mnie odsiewzanie kontaktow juz dziala, a faktycznie byly klopoty.
gosciu
24.12.2003 - 13:20
"Aplikacja lub biblioteka DLL [...]\plugins\kjabber.dll nie jest poprawnym obrazem systemu NT."
Win 2k3
Olórin
24.12.2003 - 13:24
ściągnij wtyke jeszcze raz z kupdate
gosciu
24.12.2003 - 13:26
Dziala :)
konrad
25.12.2003 - 01:31
a co zmienilo sie w gg w wersji z 00:44 ?
piotr.ek
25.12.2003 - 02:43
QUOTE(konrad)
a co zmienilo sie w gg w wersji z 00:44 ?
I przed chwila znow cos sie zmienilo... Heh, moze to juz choroba, ale ostatnio srednio co pol godziny sprawdzam, czy jest cos nowego
Normalni ludzie wstaja rano i widza jedna aktualizacje
Update: a moze to mi sie cos pieprzy... bo widze, ze "Aktualizacja "kUpdate(2003-12-25 00-44)", a glowe dam, ze od polnocy dwa razy cos ciagnalem
Olórin
25.12.2003 - 09:31
QUOTE(piotr.ek)
Heh, moze to juz choroba, ale ostatnio srednio co pol godziny sprawdzam, czy jest cos nowego
Normalni ludzie wstaja rano i widza jedna aktualizacje
Ja też tak czasami, jak mówi się o aktualizacjach
vojtek
25.12.2003 - 09:38
Moze warto pomyslec nad jakims dodatkowym opisem w kUpdate. Hao przy dodawaniu rzeczy do update'u pisal by kilka zdan co tak naprawde aktualizacja zawiera, a opis ten pokazywal by sie nam w oknie glownym kUpdate (po prawej stronie od listy wtyczek, na pierwszej 'stronie'). To chyba duzy problem by nie byl, a ludziska wiedzieli by co sciagaja.. Co o tym sadzicie?
QUOTE(vojtek)
Moze warto pomyslec nad jakims dodatkowym opisem w kUpdate. Hao przy dodawaniu rzeczy do update'u pisal by kilka zdan co tak naprawde aktualizacja zawiera, a opis ten pokazywal by sie nam w oknie glownym kUpdate (po prawej stronie od listy wtyczek, na pierwszej 'stronie'). To chyba duzy problem by nie byl, a ludziska wiedzieli by co sciagaja.. Co o tym sadzicie?
ja popieram zdecydowanie... jest changelog, ale to juz "po ptokach", a tak to wiedzielibysmy wczesniej co sie swieci...
konrad
25.12.2003 - 10:35
ale nadal nie wiem co nowego
rowniez popieram taki krotki opisik sciaganych rzeczy
Olórin
25.12.2003 - 10:47
no taki mały changelog by nie zaszkodził
zrobilem plik reg do obsługi url'i gg:123 i jid:ktos@jabber.pl
http://www.olorin.friko.pl/dl/konnekt.reg
konrad
25.12.2003 - 11:24
a ja mam pytanie dotyczace konnekta
co to za literki i cyferki ?
Olórin
25.12.2003 - 11:38
Mi to przypomina jakąś sumę kontrolną, ale u mnie te cyferki są inne i nie zmieniają się podczas restartów K
foxtwo
25.12.2003 - 11:47
QUOTE(Olórin)
no taki mały changelog by nie zaszkodził
zrobilem plik reg do obsługi url'i gg:123 i jid:ktos@jabber.pl
http://www.olorin.friko.pl/dl/konnekt.regjak kce go sciagnac to DAP zapisuje mi go jako plik winamp'a
8)
Olórin
25.12.2003 - 11:53
to chyba błąd w serwerze www, przekazuje to jako typ mime audio/mpeg :/
ps. w regu musicie sobie podmienic sciezke, na waszą do K
ps2. właśnie zorientowałem się że mam już 1 forumowy(i konnektowy) rok
konrad
25.12.2003 - 11:57
hm, mialem to samo
ale dlaczego po wgraniu reg'a i kliknieciu na gg:xxxx wyskakuje mi prosba o haslo i splash ? :? mozna jakos to ominac ?
kolejny problem. po dodaniu numerka i ustawieniu w polu wyst. jego numeru i usunieciu wyskakuje taki komunikat: :roll:
k!dman
27.12.2003 - 20:42
hmm, ja zwracam uwage na niezmienny blad ktory dotyczy odswiezania listy kontaktow. Musze wlaczyc i wylaczyc filtr zeby zmiknely niedostepne kontakty..mozna by cos z tym zrobic? (wydaje mi sie ze to nie jest trudne, ale moge sie mylic)
QUOTE(Olórin)
to chyba błąd w serwerze www, przekazuje to jako typ mime audio/mpeg :/
U mnie to ie ściągnęło jako mp3. Wystarczy tylko zmienić rozszerzenie na .reg i będzie good.
QUOTE(Olórin)
ps2. właśnie zorientowałem się że mam już 1 forumowy(i konnektowy) rok
Gratulacje
konrad
29.12.2003 - 14:08
moze zamiast gratulowac sobie to ktos poradzi na problem :x
Olórin, żeby nie pokazywał splasha i nie pytał o hasło, musisz użyć parametru -restore
konrad
29.12.2003 - 14:21
a co z moim problemem Hao ? :roll:
Olórin
29.12.2003 - 16:14
wrzuciłem wersje z tym -restore, nie sprawdziłem jej, to juz wasze zadanie
do ściągnięcia pod tym samym URL'em
ja w sprawie rega
moze dodac to do instaltora/ustawien
tak jak to ma eMule
dzieki temu kazdy moze sobie ustawic jak ma byc
ps. ten link nie dziala Olórinku mozesz mi to podeslac?
Olórin
29.12.2003 - 19:14
friko.pl padło ;/
CODE
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_CLASSES_ROOT\jid]
@="URL: Konnekt (Jabber)"
"URL Protocol"=""
[HKEY_CLASSES_ROOT\jid\shell]
[HKEY_CLASSES_ROOT\jid\shell\open]
[HKEY_CLASSES_ROOT\jid\shell\open\command]
@="\"c:\\program files\\konnekt\\konnekt.exe\" -restore -cnt=%1"
[HKEY_CLASSES_ROOT\gg]
@="URL: Konnekt (Gadu-Gadu)"
"URL Protocol"=""
[HKEY_CLASSES_ROOT\gg\shell]
[HKEY_CLASSES_ROOT\gg\shell\open]
[HKEY_CLASSES_ROOT\gg\shell\open\command]
@="\"c:\\program files\\konnekt\\konnekt.exe\" -restore -cnt=%1"
to zapisać pod nazwą np. "konnekt.reg" i ew. zamienić ścieżkę do konnekta(pamiętać o podwójnych \ ) i odpalić
ps. wrzucenie tego do instalatora to całkiem nie głupi pomysł
tnx
co ja bym bez ciebie zrobil
zastanawia mnie tylko informacja "Czy na pewno chcesz dodać kontakt sieci Gadu-Gadu™ #:1244255?"
nie mozna zrobic tak aby otwieralo sie okno rozmowy?
jak chcemy dodac to i tak dodamy w sekcji "wiecej"
no tak teraz zalwazylem ze po kliknieciu TAK pojawia sie okno rozmowy i okno "Informacja o..." moze dalo by sie zrobic bez zapytania o otwarcie okna i bez wyswietlanych danych o osbie
tak jak to ma miejsce jak ktos do nas napisze z poza listy
Przypomnę tylko, że w tej chwili kontakt dodawany jest jako "spoza listy" i zostanie usunięty przy następnym uruchamianiu. Trzeba go jeszcze zatwierdzić w "więcej"
wiem wiem szefie
foxtwo
18.01.2004 - 12:28
hao: moglbys nam przyblizyc planowane zmiany w nastepnej wersji i czy daleko do niej ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.