Szukalem podobnego tematu na forum, ale nie znalazlem, jesli bylo, to sorry (zadnych habet i motorynek wzorem forum frazpc.pl ) Chodzi mi o to, ze czesto zdarza mi sie otrzymac jakas dluzsza wiadomosc (np. dowcip jakis, jakis tekst wklejony skads tam), ktora zaczyna sie poza oknem rozmowy. Ok - przewijam i zaczynam czytac. Jestem w polowie tekstu i dostaje nowa wiadomosc od tej samej osoby i efekt jest taki, ze okno automagicznie zjezdza w dol, musze potem szukac miejsca, w ktorym skonczylem czytac, a nie daj Boze znow dostane wiadomosc...
Moja propozycja jest taka: okno nie przewija sie samo w dol do nowej wiadomosci, a zamiast tego mruga np. strzalka w dol \/ z prawej strony (przy pasku przewijania)... albo cos w tym stylu Inny sposob jest taki, ze na pasku przyciskow w oknie rozmowy pojawia sie nowa ikonka - taka wlasnie strzalka w dol. IMHO moglaby byc wyrownana do prawej wraz z ikonka informujaca o nadejsciu nowej wiadomosci od kogos innego (ten pomysl juz sie na forum ostatnio pojawil) Co o tym myslicie?