syrenka71
28.12.2003 - 22:19
zainstalowałam sobie konnekta i wszystko by było dobrze gdyby nie to , że nie dochodzi do połączenia z siecią kJabber. Może ktoś mi podpowie co mam zrobić zanim nie oszaleję przez te próby łączenia
Pozdrawiam
Sahasrara
28.12.2003 - 22:43
Masz już konto? Jeśli nie, możesz założyć sobie np. na sajcie chrome.pl...
piotr.ek
28.12.2003 - 23:14
QUOTE(Sahasrara)
A jest gdzies transport do tlena? Niby czytalem tu i owdzie, ze istnieje cos takiego, ale na zadnym serwie nie widzialem... (jedyny jak na razie powod dla mnie, zeby zainteresowac sie jabberem)
syrenka71
29.12.2003 - 00:01
QUOTE(Sahasrara)
Konto załozyłam już na chrome i ściągnęłam RhymBox , którego skonfigurowałam i w dalszym ciągu kjabber nie może się połączyć (
Sahasrara
29.12.2003 - 00:20
Może źle wpisujesz np. login? To musi być sam login, bez "@chrome.pl" itp.
QUOTE(piotr.ek)
A jest gdzies transport do tlena?
Na razie nie ma, bo tlen za cholere się nie chce na świat otworzyć. Były petycje itd.. ale wszystko chyba zdechło :\
QUOTE(kox)
QUOTE(piotr.ek)
A jest gdzies transport do tlena?
Na razie nie ma, bo tlen za cholere się nie chce na świat otworzyć. Były petycje itd.. ale wszystko chyba zdechło :\
dlatego robi sie transporty i pluginy aby mozna bylo komunikowac sie z tlenem mimo braku otwarcia tlena na reszte serwerow XMPP
Olórin
29.12.2003 - 19:19
projekt transportu byl/jest ale juz sie nie rozwija z tego co wiem :/
No nie wiem. Z tego co wiem to widziałem całkiem niedawno plugin do mirandy obsługujący tlena. Plugin wyglądał jak kopia pluginu do jabbera. Podobno autor nieznacznie zmnieił wtyke, żeby obsługiwała tlena a nie jabbera. Może ktoś by sie z tym typem skontaktował i dowiedział, na czym te zmiany polegały.
Olórin
29.12.2003 - 20:41
zmiany polegają na sposobie logowania na serwer, wyszukiwaniu ludzi i chyba czymś jeszcze
z tego logowanie nas najbardziej interesuje
,
myśle że kiedy nadejdzie stabilna wersja 19 to będziemy mogli korzystać z wtyczki tlen.pl
QUOTE(pz16)
To był jakiś polak.
nie, gadalem z nim kiedys i nie kumal polskiego niestety :wink: , chcial zrobic przesylanie plikow w Tlenie, ale nie mial angielskich materialow na ten temat.
ale wydaje mi sie, ze pomysl skontaktowania sie z nim nie jest glupi, oto strona:
http://jabber.au.edu/miranda/ :wink:
Tlen różni się niestety znacznie bardziej. Chociażby nazwami większości znaczników i namespace'ów. Łączenie z tlenem będzie, ale nie tak szybko jak się spodziewałem :/
konrad
29.12.2003 - 23:18
a taki przyblizony termin ? styczen ? luty ? wakacje 04 ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.