sa ludzie ktozy nie znaja sie nie maja wiedzy sprobuj wytlumaczyc dziewczynie ktora ma mala stycznosc do konnekta ktora ledwo radzi sobie z GG
no chbya ze jest kompletna bezmuzgownica......
Dokladnie od roku mam na studiach informatyke (tak smiesznie, od drugiego semestru) i wiem juz, ze spokojnie mozna miec te 20 lat i ANI TROCHE nie umiec poslugiwac sie kompem (i w efekcie jezdzic myszka jedna reka, a naciskac druga itp.). W przypadku windows mozna chyba mowic tylko o braku obycia z systemem. Ci *nowi* nie wiedza, co mozna nacisnac, gdzie i jak, co mozna przesunac, a takze gdzie i czego szukac itd. Po osiagnieciu juz poziomu wtajemniczenia pozwalajacego nie przejmowac sie tymi bzdetami - jest luzik
Kwestia zastanowienia sie, przeczytania tego, co widac na ekranie i odrobiny checi...
dlaczego nie? w gg sa skorki upodobniajace do tlena w tlenie sa skroki upodobniajace do GG to jest calkiem normalne ktos sie przesiada i oczekuje ze dobodziejstwa z GG czy tez tlena beda w konnekcie jest to calkiem naturalnie i nie rozumeim dlaczego czesc z was na SILE che odejsc od niektoych dobrych pomyslow innych komunikatorow dobra rzecza jest ODGAPIANIE pomyslow uwazam ze w tym nie ma nic zlego odwrotnie jedni biora cos od drugiego jest to naturalnie i bardzo dobre
Przypomne wiec, ze jeszcze do niedawna Konnekt byl dostepny tylko po zarejestrowaniu sie. Tak na dobra sprawe ciagle moglby byc, bo w samym programie zbyt wiele sie nie zmienilo (poprawka goni poprawke) Na tym etapie imho do zrobienia sa rzeczy ciut wazniejsze, niz upodobnianie K do GG, co zreszta w ogole uwazam za niespecjalnie udany pomysl
Generalnie, o ile pamietam - jest prawie, ze identycznie: pionowa lista kontaktow, dwuczesciowe okienko rozmowy, przycisk do sms, do dodawania ludkow i konfiguracji... A wlasnie, co do samej obslugi K jeszcze i jego konfiguracji - K nie jest klientem tylko i wylacznie dla sieci GG. Za pozno, zeby pisac, z czym to sie wiaze, ale chyba oczywistym jest, ze komplikuje to kilka rzeczy
Po drugie - budowa K jest, powiedzmy, modulowa, czyli oparta na wtyczkach. Z tego tez wzgledu ciezko jest ujednolicic chociazby konfiguracje. Mysle, ze kiedys moznaby zrobic jakis podzial wtyczek a'la Winamp (gdzie osobno sa do dsp, wizualizacji i ogolne), ale to do przedyskutowania moze... Tak czy inaczej, po zainstalowaniu K nikt nie powinien miec problemow z wpisaniem numerka GG, hasla i dodaniem kogos do listy... cos jeszcze mozna wtedy zrobic w GG? Ilu userow na 100 chce w tym momencie czegos wiecej?
No, ale jak juz bedzie ktos *chcial* wiecej, to mozliwosci (takze konfiguracyjne) Konnekta sa 'odrobinke' wieksze (a ze przy okazji jest ladniejszy i ogolnie przyjemniejszy... tylko sie cieszyc)
Tak mnie jeszcze naszlo - jakie to sa te dobre pomysly z GG? Opisy pod kontaktem czy tez mozliwosc zmiany 3 (!) kolorkow?
Mam! Zapewne chodzi o ten maly bannerek reklamowy w oknie rozmowy (ten malenki taki, hehe)
i klika bledow
...i mozesz napisac o tym na forum
Malo tego - ktos pewnie odpisze
Nie czujesz, ze jestes pozostawiony sam sobie. Chcialem kiedys, zeby pojawialo sie okienko o nadejsciu nowej wiadomosci czy pojawieniu sie kogos - powstala wtyka. Chcialem jeszcze, zeby dalo sie kliknac w to okienko - doszla i taka opcja
(wiem, ze to nie tylko przez moje prosby i lamenty, ale i tak czuje sie niezle, hehe) W kDodatkach nie znikalo okienko? Ha! Napisalem o tym i stalo sie niemozliwe - znika 8) O raportowaniu bledow w ogole nie wspomne...
tak jak widzicie narazie malo kto z zwyklych uzytkownikow moze przejsc na konnekta bez np pomocy
...a moim zdaniem, jesli mowimy o przejsciu z GG - zadnych problemow
Zwykly uzytkownik wie juz wystarczajaco. Jak mowi, ze "nie wie jak", to znaczy "zrob to za mnie, bo mi sie nie chce".
tej osobie najbardziej nie podoba sie to ze nie moze wybrac emotikonek
...i to jest dopiero problem
(moja girl juz przywykla do wpisywania w < >)
Ps. sorry za brak skladu i ladu, ale pisze ta wiadomosc od blisko godziny w miedzyczasie pogrywajac w Fallout2 i jednoczesnie prawie zasypiajac
Rozgrzewka przed dniem jutrzejszym