Konnekta uzywam od okolo 1,5miesiaca. Bardzo przypadl mi do gustu, zwlaszcza dzieki sprawnej mozliwosci wysylania sms-ow na wszystkie polskie sieci. Problem w tym, ze od ostatnich przedswiatecznych aktualizacji cos sie walnelo i przy wysylaniu sms na Idee, wyskakuje pole do wpisania tokena, ale nie widac tego tokena.
Szukalem juz rozwiazania na tym forum, ale tamte rozwiazania mi nie pomogly.
Prosze o pomoc, bo wiekszosc sms wysylam na siec Idei.
Mam Win98.
swistak
2.01.2004 - 13:59
Poki problem nie zostanie rozwiazany gruntownie male rozwiazanie tymczasowe:
Wydaje mi sie, ze token bedzie sie zapisywal tutaj:
C:\Program Files\Konnekt\temp
i stamtad bedziesz mogl go odczytac.
Nie wiedzialem ze to jest problem, ktory dotyczy wikeszej liczby uzytkownikow.
Faktycznie token znajdowal sie tam gdzie wskazales, wpisalem go i ...... wystapil blad:
"SMS::IDEA[sms].scriptError = Błąd: sms\idea.lua:89: attempt to concat global `respInfo' (a nil value) <sms\idea.lua: line 89>
Name: sender
NameWhat: global
What: Lua"
undying
2.01.2004 - 14:15
Dziwne, u mnie np. dziala bez problemu, token sie wyswietla itd. Uzywam najnowszego Konnekt'a a i na starszych wersjach od dawna nie mialem problemu. Testowalem wlasnie i idzie pieknie.
OK teraz przeinstalowalem Konnekta, co prawda tokena dalej nie pokjazuje, ale sms wysyla po "recznej" pomocy. Narazie dzieki.
swistak
2.01.2004 - 15:41
Dodam, ze podobna sytuacja wystepuje przy zmianie hasla w GG, gdzie token tez jest wymagany.
Uzywam najnowszej wersji Konnekta, moj system to WIN2000 + SP4 + najnowsze aktualizacje.
pamietam ze byl kiedys z tym problem jak sie wgralo wtyczke kStatus(tą od nix'a, nie UNK), bo tam były w zipie starsze biblioteki graficzne, pobierz je jeszcze raz przez kupdate
Wysłałem sms teraz na idee i poszło dobrze, token był widoczny 8)
Nie mam wogóle wtyczki kStatus, wiec to nie bedzie jej wina
. Co dzwine jak zainstaluje wersje 103 Konnekta to mozna wyslac sms bez problemu. Moze ma ktos wresje Konnekta 104 (ja szukalem i niestety nie znalazlem) i przeslalby mi ja na maila: tszpila@adres.pl
undying
3.01.2004 - 11:47
sciagnij sobie przez kupdate
Pewnie to lamerskie pytanie: ale jak to zrobic?
Mam teraz zainstalowana wersje 106 i nie moge znalezc nigdzie opcji do sciagniecia starszej wersji. Czy mam sobie zainstalowac wersje 103 i dopiero zaktualizowac do 104?
aktualizacje->nowe...->więcej opcji->biblioteki->prawy klik myszy na "biblioteki obrazu"->start
Przez kupdate nie można ściągnąć starszej wersji, nie róbcie jemu 'wody z mózgu'. Wyrażajcie się jasno że ma ściągnąć 'bibioteki graficzne' a nie starszą wersje K. jak by wynikało z postu undying
swistak
3.01.2004 - 20:14
Przeinstalowanie bibliotek graficznych w moim przypadku nic nie dalo
undying
3.01.2004 - 22:43
Wyrażajcie się jasno że ma ściągnąć 'bibioteki graficzne' a nie starszą wersje K. jak by wynikało z postu undying
no tak troche zamulilem w tym poscie... sorki ;] wziolem wersje 104 za 106 :] w kazdym razie smsy ida
QUOTE(swistak)
Przeinstalowanie bibliotek graficznych w moim przypadku nic nie dalo
u mnie na 2-gim komputerze jest to samo [
win98]
Lukas77
11.02.2004 - 10:40
Ten sam problem ma mój kolega na win2k sp4. Wer. Konnekta .104 działa bez problemu, a .106 nie chce. Czy na prawdę nikt nie wie czemu tak jest??? Czy to wina bibliotek obrazu czy skryptu lua i dlaczego na w2k nie chodzi a na XP jest OK.
Dzieki
Lukas77
3.03.2004 - 09:35
Ja chciałbym przypomnieć że użytkownicy Win2000/98 nie widzą nadal tokenów z Idei... mam nadzieję że w nowej wersji k. będzie to poprawione, bo ponamawiałem ludzi na konnekta i mi teraz dupe trują 'Taki świetny, a tokenów nie wyświetla'...
'Help me ObiWan Kenobi...'
Update: Grafiki przy zakładaniu konta/zmianie hasła GG też się nie wyświetlają, a to jest już niedopuszczalne ;-)
_menic_
24.03.2004 - 18:21
no i dalej token sie nei pojawia
Lukas77
31.03.2004 - 19:49
QUOTE(_menic_)
no i dalej token sie nei pojawia
Wiem, ale widocznie klasa rządząca ma ten problem w d***e... a szkoda bo nie tylko nie wyślesz pod Win2k/98 sms'a ale i konta/zmiana hasła na GG nie założysz.
HAO, ŚPITA TAM??? <lol>
odludeq
2.04.2004 - 20:24
ja tam pod w98 wysle.. no ale tokena musze sobie otworzyc 'recznie' z konnektowego \temp ;) w sumie juz sie przyzwyczailem.. skrot do katalogu mam w sfaworkach...;)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.