Otóż wgrałem sobie dziś konekta, jest świetnym programem, ale potrzebuje kilku fajnych IMO funkcji, które niniejszym przedstawiam:
1. Obsługa zagranicznych komunikatorów: AIM, Yahoo msg, msn messenger, ICQ. Można się ich spodziewać w niedługim czasie, czy to jest trudne do wykonania i takiej funkcji raczej nie będzie?
2. Kiedy już będzie wstawianie obrazków do okienka, możnaby popracować nad zbiorami emotów. Chodzi o możliwość zaprojektowania własnego zbioru emotów znalezionych w necie/zrobionych samemu, które dzięki plikowi emots.txt będą wstawiane do okienka dzięki sekwencji znaków, a nie wybierane za każdym razem przez przeglądanie dysku. Nie wiem czy jasno się wyraziłem, ale w gg bardzo mi brakuje tej funkcji i mam nadzieję, że ekipa Konekta mnie zaspokoi
3. Statusy z ikonką "?". Mnie ta funkcja się prawie nie przydaje, chciałbym mieć możliwość wyłączenia jej; tzn żeby kontakty były tylko dost/niedost, a nie 'coś pomiędzy' :wink: . Jeżeli to się da zrobić a ja to przeoczyłem w opcjach, oświećcie mnie proszę.
4. Poprawienie bugów z konferencjami, a jest ich sporo.
5. Możliwość ustawienia menu programu nad listą kontaktów, albo obok niej.
6. Czy da się niektóre z wtyczek do kbota przerobić na normalne wtyczki? Popracujcie nad tym, jeśli można.
7. Możliwość wysyłania klasycznych listów poprzez lokalizowanie najbliższego listonosza i wysyłanie do niego sms, zamawianie pizzy, łączenie z serwerami gier, ekspres do kawy i podkręcanie procka :roll:
Teraz parę rzeczy, których nie chciałbym widzieć w konekcie:
1. Opisy pod kontaktami. Wiem, że sporo osób ich chce, ale ja wolę to co jest teraz, nie muszę czytać głupich opisów niektórych moich znajomych [zwłaszcza tych pionowych z wtyczki do pgg]. Jeżeli zrobicie tą opcję, zróbcie też możliwość włączania/wyłączania jej.
2. Bannery reklamowe i komercha. Wyjaśniać chyba nie trzeba
3. Mniej opcji. Co z tego że program konfiguruje się godzinę, im więcej opcji tym większe poczucie 'unikalności' mojego konekta, opcji ma być jak najwięcej :twisted:
4. Łańcuszki, błagam, na litość, wszystko tylko nie pieprzone łańcuszki :!: :!: :!:
5. Lagujące rozmowy głosowe. Jeżeli macie je dodać do programu to postarajcie się, żeby nie lagowały, jak ma być tak jak w gg to w ogóle ich lepiej nie dodawać.
------------------------------------------------------------------
Ok, na dziś to tyle. Odpowiadać albo przerzucę się z powrotem na gg :wink: