Hao, byłaby możliwość włączenia klawisza insert w okienku zmiany statusu? Czasami przydałoby się udogodnienie z zastępowaniem literek :wink:
QUOTE(Zakrn)
Hao, byłaby możliwość włączenia klawisza insert w okienku zmiany statusu? Czasami przydałoby się udogodnienie z zastępowaniem literek :wink:
...a może zmiana statusu poprzez naciskanie klawisz "PAGE DOWN" - na niższy status i "PAGE UP" - na wyższy status ??
tylko mi to nie jest potrzebne , a tobie radzę pogimnastykować dłoń, ruszyć tą ciężką myszką, kliknąć i gotowe
Olórin
11.01.2004 - 13:01
a strzałki góra/dół nie działają?? bo u mnie tak
QUOTE(cookie)
tobie radzę pogimnastykować dłoń, ruszyć tą ciężką myszką, kliknąć i gotowe
Dłoń, którą obsługuję myszkę mam pewnie bardziej wygimnastykowaną od Ciebie, ale szczerze wolę klawiaturę... jest jakaś taka przyjemniejsza w dotyku... :wink:
Olorin - strzałki działają, ale mi chodziło konkretnie o nadpisywanie tekstu.
SandmmaN
11.01.2004 - 14:16
Skoro już jest jakiś wątek apropos wyboru statusu opisowego, to uważam za bardzo przydatną sprawę rozszerzenie historii opisów w statusie do moze 20 (?) (aktualnie jest 10) - wątpie żeby był z tym problem ze strony zmian w Konnekcie, natomiast przydałaby się dłuższa historia opisów, moim zdaniem.
Co wy na to?
Albo może pozwolić użytkownikowi podać, jak dużo k powinien pamiętać opisów i wprowadzić np. max ograniczenie do 30?
QUOTE(SandmmaN)
Skoro już jest jakiś wątek apropos wyboru statusu opisowego, to uważam za bardzo przydatną sprawę rozszerzenie historii opisów w statusie do moze 20 (?) (aktualnie jest 10) - wątpie żeby był z tym problem ze strony zmian w Konnekcie, natomiast przydałaby się dłuższa historia opisów, moim zdaniem.
Co wy na to?
To dobry pomysł nawet, ale jeszcze lepiej by było - gdyby w menu można było ustawić samodzielnie ilość rozszerzeń - każdy by miał to co by chciał
Olórin
11.01.2004 - 14:50
w zasadzie to kwestia zmiany 10 na 20 w kodzie
dodatki korzystają z tej samej listy ostatnio wpisanych co gg [stwierdzilem ze tak bedzie najlepiej] i długość listy ustawiłem na 20
takze jak bedziecei zmienaic przez dodatki opisy, to powinno byc chyba do 20
Olorin - niestety jest tylko 10
Weź pod uwagę, to że starsze opisy nie są pamiętane przez wtyczkę gg, czyli dodatki nie mają do nich dostępu... nie?
Matzec
11.01.2004 - 17:26
QUOTE(Zakrn)
Albo może pozwolić użytkownikowi podać, jak dużo k powinien pamiętać opisów i wprowadzić np. max ograniczenie do 30?
Zły pomysł. Przy takim podejściu ilość konfiguracji rozrośnie się jeszcze bardzej, a już teraz jest tego bardzo dużo.
Zły pomysł. Przy takim podejściu ilość konfiguracji rozrośnie się jeszcze bardzej, a już teraz jest tego bardzo dużo.
Dlaczego zły? - To chyba o to chodzi żeby konnekta dało się skonfigurować dokładnie według własnych upodobań, nie ważne ile czasu by to zajeło
a jak się gubisz w opcjach to skożystaj z wtyczki kEasy :wink:
Matzec
11.01.2004 - 18:52
Dobrze, że można konfigurować wg własnych upodobań, ale to jest moim zdaniem popadaninie w przesadę. Nie sądzę, by komuś przeszkadzało, że Konnekt zapamiętuje mu aż dwadzieścia opisów, podczas gdy on chciał akurat dwanaście i pół. ;)
Ja się nie gubię, ale pomyśl o wielu użytkownikach, którzy od początku zniechęcają się do K, widząc jakie to wszystko skomplikowane.
Funkcji i tak będzie corazwięcej - mam nadzieję
A dużo funkcji to masz np w programi Exodus - co nie znaczy, że w konnekcie jest mało :wink: , a dla początkujących można by dać w standardzie wtyczke kEasy, zawansowany użytkownik wiedziałby jak ją wyłączyć - i tu problem się kończy
8) Hehe. Hao napisał gdzieś, że zrobi możliwość ukrywania niektórych funkcji jako standard ( prynajmniej ja to tak zrozumiałem ), wtedy nie trzeba będzie mieć żadnej wtyki.
uwazam ze nie chodzi tyle co ilosc ustawien ale o prostote w ustawianiu konnekta
dodac wiecej do wizarda troszke pozmieniac ustawienia poczatkowe i bedzie dobrze widziane dla poczatkujacych
Ustawienia początkowe i tak są dobre. Ale moze wtyke kJabber jako "więcej opcji" zrobić narazie, czyli do pełnej obsługi z transportami, zasobami itd. Co wy na to?
PS. U mnie we wtyce Olórina pokazuje więcej niż 10 opisów.
Ale moze wtyke kJabber jako \"więcej opcji\" zrobić narazie, czyli do pełnej obsługi z transportami, zasobami itd. Co wy na to?
Jestem za, a nawet przeciw :wink:
hehe... Popieram w pełni
wlasnie - po co wizard - z reszta gg ma wizarda - pyta czy masz konto itd.
ustawienia standardowe sa ok, wiec nie trzeba nic robic. moze jedynie cos od polaczenia - te opcje (+proxy)..
ale jak na bete i tak progz jest user-friendly..
Matzec
12.01.2004 - 16:11
Jeżeli chodzi o ustawienia początkowe, to kiedy miałem z nimi do czynienia, niektóre rzeczy były ustawione doprawdy dziwnie. Z tego co pamiętam, okna rozmów same się otwierały, a ich zawartość kasowała się po zamknięciu.
Czy teraz się coś zmieniło?
okna nie otwieraly sie same - tego jestem pewien.
zawartosc chyba kasowala sie przy zamknieciu - ale jak dla mnie to dosc logiczne..
Matzec
14.01.2004 - 20:09
Mi się jednak wydaje, że mało kto ma ustawione kasowanie zawartości, czy to z Konnekcie, czy w jakimkolwiek innym komunikatorze...
milo nie nalezec do wiekszosci
dla mnie logiczne jest - kazdy program tak ma - zamykasz worda, to znika jego zawartosc, zamykasz jakikolwiek program to w wiekszosci przypadkow znika to co bylo w oknie. no ale to tylko moja logika i moje zdanie.
QUOTE(shw)
dla mnie logiczne jest - kazdy program tak ma - zamykasz worda, to znika jego zawartosc, zamykasz jakikolwiek program to w wiekszosci przypadkow znika to co bylo w oknie. no ale to tylko moja logika i moje zdanie.
kolega jest tradycjonalista :wink: ...mi osobiscie czasem przydaje sie [zwlaszcza, gdy prowadze w danym czasie duzo rozmow] mozliwosc podgladniecia [bezposrednio w oknie] tresci [poprzedniej, czy niedokonczonej] wymiany zdan. kazdy uzytkownik ma swoje upodobania i kozysta z funkcji, ktore dla innego sa "nie logiczne" i dociekanie tu mniejszej czy wiekszej logicznosci danego zachowania nie jest chyba najlepszym rozwiazaniem. porownanie do Worda wydalo mi sie troche smieszne
. Twoim zdaniem, skoro zamkniety dokument Worda nie wyswietla sie po ponownym wlaczeniu aplikacji, to tak samo ma byc z oknem komunikatora?
moze cos zle zrozumialem, ale sorry 8)
to byl tylko przyklad, ze nieudany, to wiem, ale przeciez tak jest z wiekszoscia programow. bo teraz powiedz mi - kiedy ma skasowac zawartosc? przy zamknieciu konnekta? a moze tez nie wtedy? wyobraz sobie, ze masz dosc duza liste rozmowcow i teraz kazde okienko zapamietuje - troche to niewydajne - nie sadzisz?
dla mnie - skoro zamkneles okienko rozmowy, to oznacza, ze rozmowe zakonczyles, nie jest juz wazna. predzej widzialbym opcje 'przywroc ostatnia rozmowe'.
no coz - ja nie mowie, ze wasze rozwiazanie jest nielogiczne, bo skoro go uzywacie to jest to logiczne dla was - ja tylko 'bronie' standardowego ustawienia, ktore ktos nazwal 'dziwnym'.
o ile pamietam to w WPKontakcie standardowo rozmowa [mozna chyba wybrac ilosc ostatnich linijek] doklejana jest w oknie rozmowy, nawet po wylaczeniu programu i ponownym jego wlaczeniu - to uwazam za malo przydatne [no i tak jak powiedziales, zasobozerne], ale podczas, jakby to nazwac... jednej "sesji", czyli wtedy kiedy K jest wlaczony, zapamietywanie zawartosci okien jest dla mnie jak najbardziej funkcjonalne
ciesze sie, ze sie zrozumielismy :wink:
pienio
15.01.2004 - 19:36
ale propozycja "przywroc ostatnia rozmowe rzeczywiscie nie jest zla"
i zapewne zaoszczedzila by zasobow..
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.