Sleeva
24.01.2004 - 20:46
Problem (drobny):
Ustawiam opis na gg, wyłączam Konnekta, uruchamiam ponownie, kNotify pokazuje, że automagicznie status jest ponownie ustawiony na ostatni (i b. dobrze) tylko że "chmurka" w tray'u już opisu nie pokazuje. Opis fizycznie jest (sprawdzone przez inny profil).
A i czasem jak ktoś ma dłuższy opis, tak że w "okienku" pod kursorem jest w kilku liniach, ostatnia jest przycinana że widać tylko dwa czy trzy górne piksele.
Potwierdzam (ale to drobny problem)
foxtwo
25.01.2004 - 10:24
QUOTE(Sleeva)
Ustawiam opis na gg, wyłączam Konnekta, uruchamiam ponownie, kNotify pokazuje, że automagicznie status jest ponownie ustawiony na ostatni (i b. dobrze) tylko że \"chmurka\" w tray'u już opisu nie pokazuje. Opis fizycznie jest (sprawdzone przez inny profil).
Mam to samo od kiedy zostala wprowadzona wtyka kjabber...
Olórin
25.01.2004 - 12:21
a może macie wtyczke kjabber nad wtyczką gg ?
Olórin , jak masz wtyke kJabber nad gg to zamiast ikonki gg w trayu widzisz żaróweczke kJabbera, więc raczej nikt z nich tak nie ma, bo to bardzo łatwo zauważyć.
QUOTE(Sleeva)
Problem (drobny):
Ustawiam opis na gg, wyłączam Konnekta, uruchamiam ponownie, kNotify pokazuje, że automagicznie status jest ponownie ustawiony na ostatni (i b. dobrze) tylko że \"chmurka\" w tray'u już opisu nie pokazuje. Opis fizycznie jest (sprawdzone przez inny profil).
A i czasem jak ktoś ma dłuższy opis, tak że w \"okienku\" pod kursorem jest w kilku liniach, ostatnia jest przycinana że widać tylko dwa czy trzy górne piksele.
mozna prosic o screeny?
Sleeva
25.01.2004 - 13:41
służę...
do tego, w tym samym okienku długi e-mail też jest ucinany, ale to mnie akurat nie razi (zresztą szerokość "dymku" jest stała więc rozumiem ograniczenia)
A nie o to chodziło?
a juz rozumiem... to nie do mnie z tym problemem :twisted:
w obu sprawach do Hao
a juz myslalem ze cos z K.Notify nie tak
Sleeva
25.01.2004 - 15:14
pz16: o oba chodzi
na moim screenie widać jak ucina się opis, a na twoim ten bug drugi widoczny, czyli opis jest a w chmurce tylko "Konnekt" pisze
Sleeva, Twoj problem byl walkowany na forum, poszukaj sobie...
a co do tray'a, to owszem, po jakims czasie zamiast opisu widnieje po prostu napis "Konnekt".
hmzz, po malych probach udalo mi sie ustawic konfiguracje tak zeby wyswietlal sie opis, wystarczylo skopiowac to co jest w kontrocle na samej gorze do kontorlki podpisanej
[POLE EDIT] Zwykla.
wszystko w ustawieniach >> interfejs
w moim wypadku {profile}{ [info]} i dziala i w trayu i w glownym oknie K
foxtwo
25.01.2004 - 22:06
QUOTE(UNK)
hmzz, po malych probach udalo mi sie ustawic konfiguracje tak zeby wyswietlal sie opis, wystarczylo skopiowac to co jest w kontrocle na samej gorze do kontorlki podpisanej
[POLE EDIT] Zwykla.
wszystko w ustawieniach >> interfejs
w moim wypadku {profile}{ [info]} i dziala i w trayu i w glownym oknie K
nie pomaga... :?
Sleeva
25.01.2004 - 22:32
Dzieki case problem z ucinaniem zniknął (dostałem link do poruszanego problemu) - pomaga zmiana czcionki lub rozmiaru
UNK: piszesz o ustawieniu opisu przez zmienną {info} - tak mam od samego początku (ustawienie standardowe) jednak nie rozwiązuje to problemu niezapamiętywania opisu w chmurce tray'a przy fizycznej obecności opisu
u mnie to zadzialalo nie mam teraz problemu i status sie pokazuje moze jakas wtyczka blokujcie, poprobujcie wylanczac i wlanczac poszczegolne wtyczki
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.