Ten problem zglosil wolverine na forum lecz slabo go wyjasnil...
Zdarzylo sie kilka krotnie, ze po wlaczeniu konnekta ja bylem widoczny (badz mialem status zgodny z wybranym w konekcie) natomiast lista nie wskazywala obecnosci dostepnych osob (poprostu byli widoczni jako niedostepni a napewno mieli statusy dostepny/zaraz wracam)
Pojawialy sie dopiero po kilkukrotnym zmianie statusu z niedostepnego na dostepny lub inny.
Podejrzewam, ze problem tkwi w sposobie komunikacji z serwerem gg - prawdopodobnie ta sama przyczyna jest winna za bledne wskazanie (czyli niedostepny) zaraz po dodaniu kontaktu do listy
Zdażyło mi się to również, ale tylko na jednym koncie ...
Po dodaniu kontaktu do listy po prostu nie była wysyłana informacja o dodaniu do niej kontaktu (już jest) ... Podczas logowania Konnekt
wysyła numery kontaktów, których statusy chce otrzymać (czyli po prostu wszystko z listy oprócz ignore'ow i ukrytych) ... Problem w tym, że czasem serwer GG nie odpowiada ... I nie mam pojęcia czemu. Na jednym z kąt (tym na którym czasem nei pojawiały się statusy) zdażało mi się również rozłączanie na żadanie serwera GG ... Podejrzewam więc, że problem leży po stronie serwera i być może wykrycia na koncie "nieprawidłowego" klienta
... Nie wiem zbytnio o co chodzi, ale jak rozwiążę problem to dam znać