QUOTE(hao)
Mogę co najwyżej udostępnić skrypty php'owe do odpalania lokalnie, tworzące paczki i definicje, a w kUpdate dać możliwość pobierania definicji z dodatkowych lokalizacji...
Takie rozwiazanie byloby bardzo dobre, aczkolwiek dobrze by bylo nie udostepniac tego na stronie do pobrania wszystkim tylko zainteresowanym i majacym troche wiedzy "wtyczkopisarzom". Najlepszym pomyslem (moim zdaniem) byloby utworzenie strony (serwisu) której zadaniem byloby weryfikowanie wtyczek, oraz w przeciwienstwie do katalogu, przedstawiac wiecej informacji o danej wtyczce. Opcja podlaczenia serwisu do kUpdate bylaby wspaniala :). Mam nadzieje ze strona KPlugins taką sie stanie, no i ze uda mi sie ja skonczyc przed koncem wolnego :) (tj. do konca tygodnia)
Jeszcze jedno, podczas tych kilku dni wolnego co ostatnio mam, przemyslalem dokladniej sprawe KPlugins i KPlugins Team. Zainteresowani co zdazyli sie juz dowiedziec na czym mialo by to polegac, wiedza, ze zarowno strona jak i team mial na celu wypromowanie tworzenia wtyczek poprzez upublicznianie kodu zrodlowego stworzonych przez nas wtyczek. Obecnie moim zamyslem jest, aby strona KPlugins objela "patronat" nad wszystkimi wtyczkami, niezaleznie od tego czy autor dostarcza zrodla czy nie. A team KPlugins do ktorego mialby kazdy chetny wstep, zajmowalby sie tworzeniem dalej wtyczek upubliczniajac zrodla. Stworzenie takiej strony nie ma na celu konkurowania z katalogiem na stronie Konnekta, a jedynie odciazenia Hao od nadzorowania katalogiem. Trosze zszedlem z tematu, ale co tam ;) Mam nadzieje ze Hao wypowie sie co uwaza na temat tej inicjatywy :)