Siema Propozycja na wtyke jest nastepujaca - Jesli np. w oknie rozmowy wklepiemy /zb to zeby program zamienil przy wyslaniu na "zaraz bede". Oczywiscie zeby byla mozliwosc dodawania wlasnych aliasow
Ja tylko dalem przyklad zeby to bylo "/zb" - "zaraz bede" Chodzi mi tu o szeroko pojete aliasy, typu: NP.
- "/nic" - "Nic nowego, po staremu" - "/wc" - "Ide pojeździc na skuterze" - "/alias" - "text text text text text text"
Kapiszi ?
Sija
9.03.2004 - 21:50
mozg to dzisiaj deficytowy towar...
Czarny
9.03.2004 - 22:04
stary..mozesz napisac na temat ? Nie mam zamiaru na wejsciu sie droczyc wiec spokoj.
PS. Co jest zlego w moim pomysle ? bo to moze ja czegos nie kapuje...
kox
9.03.2004 - 22:14
Sija nie tak nerwowo Koledze nie chodzi bynajmniej o zmianę statusów. Miranda np. ma taką wtykę AutoReplacer, która funkcjonalnie jest zbliżona do tego, o czym pisze Czarny. Jej zastosowania mogą być różne, od definiowania właśnie takich aliasów, po korektę każdego zdania z dużej litery, zamiany 'cie' na 'Cię' lub wstawiania autotekstów jak w Wordzie itp
Sahasrara
9.03.2004 - 22:18
Nie wiem co Siję ugryzło, naprawdę. Nie każdy musi wiedzieć od razu o wejściu na forum co to jest k.bot... Czarny > mamy tutaj taki dział o k.bocie, możesz zajrzeć tam. Wszsytko co napisałeś byłoby spokojnie możliwe do zrealizowania przy jego pomocy - gdyby był funkcjonalny... Częściowo jego funkcje zaczęły przejmować inne wtyczki, w tym ta do której linka podałem. Obecnie możemy jedynie jęczeć w stronę nixa albo hao o zajęcie się wtyką.
PS Witamy na forum.
Sija
9.03.2004 - 22:32
cholera, dzisiaj jestem nie bardzo do uzytku... sorry
Czarny
9.03.2004 - 23:18
Witam No...spoko Sija. Juz myslalem, ze tu takie towarzystwo jak na innych forach. Dobrze, ze sie pomylilem
Z tego co wyczytalem w gaszczu informacji na tym forum, wynika ze k.bot narazie nie jest za stabilny, tak ? Czy jest gdzies dostepna wersja, ktora bym uzywal na wlasna odpowiedzialnosc ?
Czy konnekt dziala z komunikatorami np. tlen,icq?
Ps. Prostak ze mnie, nie przywitalem sie na wejsciu :]
sleesh
9.03.2004 - 23:33
Tak, k.bot jest bardzo niestabilny - bardzo czesto wywala konnekta bez powodu - ale jezeli chesz sie nim pobawic to masz go tutaj: Link do topicu na forum
Co rozumiesz przez "dziala z"? Jezeli chodzi ci o obsluge tych sieci to niestety jeszcze nie ( z tlenem mozliwe za hao cos tam kombinuje, ale sie narazie ine przyznaje za bardzo :> ). Jezeli zalezy ci na tych sieciach to zaloz sobie konto jabber na jakims serwerze ( chrome.pl chyba juz dziala a jest dobry ), i uzyj tzw. transportow ( dzialaja jak bramka do innych sieci ). W ten sposob masz dostep do naprawde sporej ilosci sieci.
Czarny
10.03.2004 - 16:27
sleesh - dzieki
A co mojego pomyslu...to jak ?
bakerss
10.03.2004 - 16:37
a k.away nie ma takiej mozliwości?
Czarny
10.03.2004 - 20:30
Nie wiem Ja tu nowy jestem..moze jakis znawca sie wypowie...
drivex
10.03.2004 - 20:44
QUOTE(Czarny)
Nie wiem Ja tu nowy jestem..moze jakis znawca sie wypowie...
zadna wtyka nie ma takich mozliwosci narazie ale moim zdaniem bylo by to dublowanie funkcji w kazdym razie mozna by bylo cos takiego zrobic ze w konfiguracji wtyki mozna sobie wpisac np ze pod komende /zb ustawi sie status zara wracam/albo ze napisze kolesiowi ze zara wracam..ale to na kiedys narazie inne rzeczytrzeba podokanczac
Olórin
10.03.2004 - 22:02
no w kAwie bedzie /away w kZmieniaczu bedzie /opis, zmian samych statusów nie bede chyba robił
Piett
12.03.2004 - 22:27
mi propozycja Czarnego bardzo mi się podoba, jako wtyczka byłaby bardzo prosta i praktyczna, po jakimś czasie tak by się obcykało swoje aliasy ze znacznie by to ułatwiło komunikacje. Wygodan rzecz
alberht
13.03.2004 - 11:07
bardzo dobra propozycja na wtyczkę, tylko o ile powstanie dobrze by było, żeby nie dublować zadań, tzn żeby tylko ona obsługiwała komendy
Czarny
13.03.2004 - 11:12
No mi chodzi tylko i wylacznie o textowe aliasy. Jesli ktos gral w Anarchy-Online to wie jakie to udogodnienie jak sie je juz zrobi
Pzdr
Hayden
22.03.2004 - 14:21
Up up up :wink: Ja tylko przypominam że to doskonały materiał na plugina
Czarny
22.03.2004 - 14:23
Hehe, doslownie w okresie ostanich 15 minut pomyslalem zeby napisac tutaj jakeigos posta, otwieram maila i prosze No ja tez przypominam !!! Czy ja mam sie nauczyc c++ i napisac :shock: ?
Aule
22.03.2004 - 15:17
Ciekawa propozycja. Powiększyłbyś grono nielicznych programistów. Ja rok temu sam nie umiałem kompetnie cpp(tera zresztą też sie tylko trochę orientuje ;P), a juz nawet jakieś proste wtyczki, do których ta propozycja należy, napisałem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.