Mam sobie strone - http://www.garbage.pl. Strona od dwoch lat nieruszona (ostatnie dwa newsy autorstwa admina)... Ale zapragnalem zrobic nowa wersje i taki oto mam problem:
W glownej ramce, tam gdzie newsy, pojawia sie dolny pasek przewijania. (winxp, internet explorer 6 ze wszelkimi patchami i 800x600) Robie site od nowa i m.in. rowniez mam taka kombinacje, ze sa sobie dwie ramki i ZNOW pojawia sie ten pasek. Nie ma znaczenia, czy jest tam rzeczywiscie cos zbyt szerokiego, czy nie - nawet jak w pustym htmlu walne tyle enterow, zeby pojawilo sie pionowe przewijanie, to automatycznie pojawia sie tez dolne, jakby chcial zrekompensowac strate pixeli na pasek pionowy Szlag mnie juz jasny trafia, bo sprawdzilem wszystkie rozwiazania, jakie wygooglalem (w grupach dysk. przede wszystkim) Dawalem w stylach overflow-x: hidden i tez nic.
Nie moge sprawdzic, czy w np. 1024x768 jest tak samo, bo moj monit nie uciaga nic ponad 800x600... Zreszta to bez znaczenia, bo problem jest debilny i nie mam pojecia, co go powoduje (jakis bug w IE?? Mozilla i Opera akurat tutaj problemow nie robia), a tym bardziej, jak go rozwiazac.
Wie ktos cos?