undying
18.03.2004 - 11:04
Jak w temacie. Wlasnie chcialem wyslac smsa do kolezanki na jej nowy nr. a tu zonk :-) Bramka www Ery wysyla bez problemu. Jak to zrobic w K. ?
sms podzielony na kilka?
jezeli tak, to podawalem rozwiazanie - poszukaj
Dla kolegi chyba chodzi o sms do Heyah, a nie podielony.
undying
18.03.2004 - 13:06
Dla kolegi chyba chodzi o sms do Heyah, a nie podielony.
Dokladnie, chodzi mi o wysylanie smsow na nr. +48 888... czyli nowe nr Heyah. Trzeba chyba tylko dodac do skruptu na bramki ery zeby rozpoznwal ten nr. ale niestety nie wiem gdzie ;-]
W erze podstawowej?
Zamień w eraomnixp.xml linijke:
CODE
<acceptNumber>(\+48)?0?6[09][02468]\d{6}</acceptNumber>
na:
CODE
<acceptNumber>(\+48)?0?(6[09][02468]|888)\d{6}</acceptNumber>
Powinno porawnie wykrywać.
undying
18.03.2004 - 13:21
Probowalem tak, niestety nie dziala...
? U mnie działa, tzn wykrywa numer jako numer ery podstawowej. Może + zapomniałeś?
a jak zrobić aby wysłać SMSa do Heyah przez bramkę MiastoPlusa ???
Ciwir
undying
18.03.2004 - 17:32
? U mnie działa, tzn wykrywa numer jako numer ery podstawowej. Może + zapomniałeś?
no niestety nie dziala, wszystko mam niby ok, + tez jest ;]
Restartowałeś k? Jak coś to skontaktuj sie ze mną to podesle ci plik który działa a pewno. Edytowałeś plik eraomix.xml, czy eraomnixp.xml?? bo to ten drugi odpowiada za ere podstawową.
edit.
W mieście plusa, jeśli wogle wysyła na Heyah to wpisz, zamiast:
CODE
<acceptNumber>(\+48)?0?[56]\d{8}</acceptNumber>
to:
CODE
<acceptNumber>(\+48)?0?[568]\d{8}</acceptNumber>
czyli poprostu dodaj 8 w kwadratowym nawiasie.
^BerZerK^
18.03.2004 - 22:00
QUOTE(ciwir)
a jak zrobić aby wysłać SMSa do Heyah przez bramkę MiastoPlusa ???
no pewnie napisac do miasta plusa zeby wrzucil heyah - przeciez skrypt zastepuje tylko wejscie na stronke, jak ich engine nie akceptuje to skryptem tego nie zmienisz
QUOTE(^BerZerK^)
no pewnie napisac do miasta plusa zeby wrzucil heyah - przeciez skrypt zastepuje tylko wejscie na stronke, jak ich engine nie akceptuje to skryptem tego nie zmienisz
Ale MiastoPlusa wysyła już smsy na Heyah. Od conajmniej dwóch dni.
^BerZerK^
19.03.2004 - 06:21
heh nie wiem nie mam nikogo w heyah
no ale jesli tak to i tak jest najlepsza bramka do sms
undying
19.03.2004 - 12:49
Po reinstalacji k. i ponownej edycji pliku eraomnixp.xml wg. instrukcji pz16 wykrywa nr. i wysyla (ale czy dochodza to nie wiem ale powinno nie byc problemu). Thx
Wlasnie wrzucilem do katalogu poprawiony skrypt miasta plusa - poprzedni mi nie wysylal sms'ow - ten juz sle.
dodalem kilka opcji, obsluguje tez Heyah!
A co z numerkami 880 ? i gdzie znajde porządną i wysyłającą bramki do heyah i darmową ?
undying
6.06.2004 - 16:02
No a ja wlasnie to teraz zauwazylem jak chcialem wyslac smsa na nowy nr. znajomego.Wie ktos jak wyslac pod 880.... z K?
Nie da się
Można z bramki
http://sms.ikp.pl , ktoś napiszę skrypcik żeby było w K ?
Bramkę płatną zrobię ja, tylko musze jeszcze z tamtym gosciem ustalic
Malienki
25.06.2004 - 17:50
Ja tylko tak chciałem pionformowaca stronie heyah.pl tez jest bramka sms :
Trzeba poszukać. W heyah Lifestyle otwieramy prezentacje. Klikamy na komórke koło pieska. Wczytuje nam sie flash... Klikamy na jakiegoś gostka, gdy pokaze sie takie coś poznaj telefon. Klikamy na wyświetlacz tego telefonu
I pokazuje sie bramka sms na heyah
Mozęś by z nią wykombinowac na K?
Jak Wam zależy to mogę za chwilę zrobić skrypt do SMS.dll...
QUOTE(mles)
jestem na TAK ;-)
Lipa.dk
27.06.2004 - 11:37
QUOTE(mles)
...przy okazji mógłbyś naprawić skrypty bramek: 1rstWAP (wogóle nie działa) i Idea (nie działa zastępowanie domyślnej długiej reklamy krótszą)... ja sobie z tym nie radzę
QUOTE(Lipa.dk)
QUOTE(mles)
...przy okazji mógłbyś naprawić skrypty bramek: 1rstWAP (wogóle nie działa) i Idea (nie działa zastępowanie domyślnej długiej reklamy krótszą)... ja sobie z tym nie radzę
ooooo ;-) wlasnie przydalo by sie qrna no...
alberht
28.06.2004 - 20:04
czekamy z niecierpliwością, bo z tego, co się zorientowalem, to z heyah.pl mozna wysylac bez ograniczen
Ok, skrypcik gotowy. Teraz tylko jakoś go wrzucić gdzieś trzeba. Znając życie do katalogu wrzucić mi się go nie uda...
alberht
29.06.2004 - 18:25
ejjj
wspaniala sprawa :] jezeli chcesz, to moge potestowac :] wystarczy, ze przeslesz mi na maila, a ja moge tymczasowo wrzucic na serv i podac linka
alberht
29.06.2004 - 18:33
juz sciagnalem i napisalem w tamtym watku - dziala swietnie
czy ta bramka ma jakies ograniczenia?? chyba nie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.