Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: K.Paleta
Konnekt | Forum > Dodatki > Wtyczki
MiLKA
Witam wszystkich!!

Jako, ze juz jest dostepny Konnekt .110 moge opublikac pierwsza wersje nowej wtyczki. Wtyczka ma za zadanie pokazywac w zasobniku systemowym (tray) "reszte" sieci ktore nie sa dostepne w oryginalnym zasobniku. Uwaga, jest to wczesna implementacja tego, wiec takie cos jak miganie podczas laczenia nie dziala, oraz informowanie o odebraniu wiadomosci jest tylko w glownej ikonce

zapraszam do testowania:
http://kplugins.khrone.pl/releases/KPaleta/kpaleta.zip

ps> okno ustawien jest puste narazie, widnieje tylko informacja
Zakrn
"File doesn't exist" - ni ciągnie sad.gif
Aule
Masz pecha smile.gif Mi działą pięknie, tylko małe zastrzeżenie do tego, że jesli lista kontaktów jest doczepiona do brzegu ekranu, to okienko jest włączączane również tylko poprzez główną ikonkę, a powinno przez wszystkie tongue.gif
Zakrn
Już mi się ściągnęło - ale mam małe pytanie, czy "wszystkie" pojawia się mi tylko dlatego, że mam kzmieniacza, czy to jest normalne?
MiLKA
tak, dlatego ze masz kzmieniacza, dzisiaj juz napewno nie bede nic robil przy wtyczce bo wychodze i wracam jutro, ale w niedziele moze troche porobie przy niej smile.gif
KOSMOS
Może możliwość ustawienia kolejności ikonek???
Olórin
Mi wydaje sie ze jest uzależniona od kolejnośći wtyczke na liście smile.gif
KOSMOS
Możliwe, ale w moim przypadku Gg jest ostatnie a nie pierwsze :[
foxtwo
moglby ktos jakiegos screen'a wrzucic ?
smile.gif

Załączniki

foxtwo
hehe... dzieki - dopiero teraz sczailem o co komon biggrin.gif
drivex
QUOTE(MEK)
smile.gif

a mi znowu pomiedzy ikonki wchodza jakies inne tongue.gif

Załączniki

Olórin
Jakiś inny program dodał swoją ikonkę kiedy ładowane były innne wtyczki....możesz spróbować dać na samą górę paletkę smile.gif powinna być wtedy szybciej ładowana...
shw
tak troche nie odswieza ikonek.. np. jabber sie nie laczy zostaje jakas dziwna ikonka (na wpol biala, na wpol czerwona - nie ma takowej), a jak sie laczy to daje w trayu ikonke biala (ukryty? a moze troche jasniejsza..)
Zakrn
U mnie podzczas łączenia po prostu jest puste miejsce (tam gdzie sa ikonki utworzone przez paletę).
Spass
czy ta wtyczka jest jeszcze rozwijana?
nawet fajna rzecz, ale bardzo brakuje wyboru jakie sieci maja byc widoczne w trayu. ja naprzyklad chcialbym tam widziec dwie - gg i tlen.
GuZiK
no a ja mam zamiast ikonekt jabbera, ikonki konnekta tongue.gif
przyznam, ze przydałby sie wybor jakie mają byc sieci w trayu,bo ja bym np chcial gg i jabbera tongue.gif

a mzoe dalo by razde zrobic tak, ze jezeli ktos ma podzial na grupy wg sieci, i nacisnei ikonke tlena w trayu to przenosi go do naglowka tej sieci czyli tlen ? smile.gif

Załączniki

Ryan
Taka sugestia - informacje o wtyczce w oknie ustawień niepotrzebnie IMHO mają pasek pionowego przewijania.
Aule
Nowa wersja k.Palety oznaczona numerkiem 0.2.0.7. W wersji została dodana możliwość wybierania sieci widocznych w trayu.

Załączniki

dulek000
Bug: Tlen ma jakby przesunięte ikonki - niedostępny wyświetla się jako niewidoczny, niewidoczny jako dostępny itp. Być może to wina stylu (JioProxal).

Propozycja: Wyświetlanie powiadomienia o wiadomości lub zmianie statusu na ikonce sieci, na której nastąpiło zdarzenie. Po zrobieniu tego będzie można też ukyć główną ikonkę.
GuZiK
ogólnie to coś z tlenem jest nie tak, pokazuje inny status w trayu niż ten który ustawilem.
Ustawiam | W trayu jest:
------------------------------------------
Dostępny | Nie przeskzadzać
Pogadam | Dostepny
Zaraz wracam | Wróce pózniej
Wróce pózniej | Zaraz wracam
Nie przeszkadzać | Wrócę pózniej
Ukryty | Nie przeszkadzać
Niedostepny | Ukryty

Propozycja: po najechaniu na ikonkę pokazywanie aktualnego statusu i opisu.

Dziękujemy smile.gif.

Edit: jednak nie jest tak jak w 'tablece' powyzej, ustawia sie jak chce, nawet wstawia ikone łączenia do sieci kiedy jestem na jakims statusie.
Edit2: tak teraz obserwując to gdy zmieniam kZmieniaczem to wszystko w trayu pokazuje w porzadku, jezeli osobno zmieniam status dla tlena to już wariuje :>.
DrLastContaQt
Pasowaloby zeby nie poazywal ikonki kZmieniacza w trayu, albo zeby sie dalo ja zaznaczyc czy ma byc wyswietlana czy nie jak przy zwyklych protokolach (GG, Tlen itp).
Aule
Jeżeli chodzi Ci o główna ikonkę programu, to z nią nic nie można zrobić. kZmieniacza w k.Palecie można wyłączyć, jak każdą inną sieć.

Co do Tlena to musze przyznać rację. Dzieje się tak również dla Jabbera.

Edit. Nowa wersja z poprawionym błędem w Tlenie i Jabberze, oznaczona numerkiem 2.0.8.

Załączniki

psota
Może by dać najnowszą wersję na kPlugins.net ? unsure.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.