Poprawnie ci include'uje plik <string> bo mi go nie includuje, tzn. pisze, że jest, ale nie ma funkci z niego.
Tak, mam funkcje z niego
Jeśli chodzi o wcześniejsze błędy poradziłem sobie - brakowało mi po prostu plików nagłówkowych w definicji :oops:
Teraz mam jednak taki problem:
Error: Unresolved external 'Plug_Init(int, int)' referenced from C:\DOCUMENTS AND SETTINGS\ZAKRN\CBPROJECT\KONNDLL\WINDOWS\DEBUG_BUILD\UNTITLED.OBJ
Error: Unresolved external 'Plug_Deinit(int, int)' referenced from C:\DOCUMENTS AND SETTINGS\ZAKRN\CBPROJECT\KONNDLL\WINDOWS\DEBUG_BUILD\UNTITLED.OBJ
Error: Unresolved external '_Ctrl' referenced from C:\DOCUMENTS AND SETTINGS\ZAKRN\CBPROJECT\KONNDLL\WINDOWS\DEBUG_BUILD\UNTITLED.OBJ
Jako, że w końcu się zezłościłem i powróciłem do bardziej lubianego przeze mnie programu, jakim jest dev-cpp, a on zwrócił na tym samym zestawie plików:
In file included from D:/Dev/Dev-Cpp/include/konnekt/plug_export.h:30, from D:/Dev/Cpp projects/template.cpp:16:
D:/Dev/Dev-Cpp/include/konnekt/plug.h: In constructor
`sUIActionInfo::sUIActionInfo(int, int, int, int, char*, int, short int,
short int, int, int)':
D:/Dev/Dev-Cpp/include/konnekt/plug.h:1344: warning: assignment of negative value `-1' to `unsigned int'
D:/Dev/Dev-Cpp/include/konnekt/plug.h:1344: warning: argument of negative value `-1' to `unsigned int'
D:/Dev/Dev-Cpp/include/konnekt/plug.h: In constructor `cMessage::cMessage()':
D:/Dev/Dev-Cpp/include/konnekt/plug.h:1960: warning: passing negative value `-2 ' for default argument 3 of `sUIAction::sUIAction(unsigned int, unsigned int, unsigned int)'
D:/Dev/Dev-Cpp/include/konnekt/plug.h:1960: warning: argument of negative value `-2' to `unsigned int'
In file included from D:/Dev/Cpp projects/template.cpp:18:
D:/Dev/Cpp projects/template.cpp: At global scope:
D:/Dev/Cpp projects/template.cpp:69: ISO C++ forbids declaration of `ActionProc ' with no type
A jako, że się za mało znam, żeby coś kombinować, to nic nie kombinuję... Tylko zastanawiają mnie te wszystkie unsigned int z wartościami ujemnymi... Dlaczego tak jest w nagłówkach?