Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Przezroczystość innych okien, nie tylko głównego
Konnekt | Forum > Inne > Archiwum > Konnekt > Propozycje
ike
Fajnie by bylo miec okna rozmowy przezroczyste. Nie trzeba bylo by uzywac zewnetrznych programów....
piotr.ek
QUOTE(ike)
Fajnie by bylo miec okna rozmowy przezroczyste. Nie trzeba bylo by uzywac zewnetrznych programów....

Juz kiedys o tym myslalem, ale jako, ze uwazam przezroczystosc za wyjatkowo niepraktyczna funkcje - zrezygnowalem z pisania o tym wink.gif Szanuje jednak maniakow od odbajerzonych pulpitow, hehe. Mogloby sobie gdzies jako opcja siedziec...
Kumagoro
taa, ale do K.Notify by się przydało
MiLKA
no ale jaki problem w knotify zrobic przezroczysta skorke?? format PNG ma przeciez dodatkowo kanal alpha...
dla mnie bajer zbedny, ale... pewnie duzo osob korzystaloby z tego. Z pewnosca tak jak to pisze piotr.ek "pulpitowcy" bo byli w niebo wzieci :-)
2230093
Przeźroczystość była by dobra. Spod okienek mógłbym obserwować zmiany na ircu.
bakerss
hmmm w k.notify przeciesz jest ;] tylko to zależy od grafiki ;]
sleesh
Ja tez chce miec okiena in transparency czy siakos tak [; Hao dalbys rade zrobic ( tylko zeby byl modyfikowany stopien przezroczystosc [ z glownym oknem tez by sie to przydalo ] ) ?
alberht
dobrym rozwiązanie byłby suwak do regulacji transparency jak w winampie3
lucas_mcs
taki detal, czasami ladnie wyglada, ale jak dla mnie to bardziej przeszkadza, ale skoro juz sam kod jest i mozna wybrac te 75% transparency to chyba juz duzo nie kosztuje dodanie opcji suwaka i przezroczystosci poszczegolnych okien ( przezroczystosc okna kontaktu, reguowanana w opcji 'wiecej' smile.gif
Lukas77
A mi by się baaardzo przydało żeby to było zrobione jak w Winampie 5 i skórce Modern, po najechaniu na przezroczyste okno konnekta kursorem myszy transparency z np. 60% wraca do 100% - wiecie o co chodzi :-)
Fajny bajer, chociaż bez niego jakoś wytrzymuję ;-)
case
QUOTE(Lukas77)
A mi by się baaardzo przydało żeby to było zrobione jak w Winampie 5 i skórce Modern, po najechaniu na przezroczyste okno konnekta kursorem myszy transparency z np. 60% wraca do 100% - wiecie o co chodzi :-)
Fajny bajer, chociaż bez niego jakoś wytrzymuję ;-)

no to standardowo odwolajmy sie do... (taadaaa...!) Mirandy tongue.gif, w ktorej to wlasnie, opisana przez Ciebie opcja wystepuje [a dokladniej: definiujemy poziom przezroczystosci aktywnych i nieaktywnych okien] biggrin.gif

PS: ja tam staromodnie pozostaje jednak przy stu procentach :wink: ...moze w przyszlosci, na lepszym sprzecie cos poswiruje... :wink:
Acme
co do k.Notify, to uzywam ładnej azure transparency, do tego okno główne na 65% i jeszcze by się przydało okienko wiadomości smile.gif
lucas_mcs
ja przerobionego rhodium3 na delikatnie przezroczyste i okno gł. 70 z przypieciem do prawego brzegu smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.