Witam,
z góry przepraszam jeżeli temat był poruszany, jednak niczego nie znalazłem..
Jestem posiadaczem następującego pytania: czemu włączenie szyfrowania wiadomości powoduje wyświetlanie u odbiorcy niesformatowanego textu? Wyświetlane są jedynie tagi zamiast np. odpowiednich kolorów.
Z dgrugiej strony jestem ciekaw zastosowania kIEview - czy można w jakiś sposób wysyłać do odbiorcy text z tagami html jak Hn czy też MARQUEE? Nie wiem czemu, ale text sformatowany tymi tagami pojawia się tylko u nadawcy (to już niezależnie od włączonego GGcrypt). Nie można z tym nic zrobić? Np. dorobić w jakiś sposób wykrywanie Konnekta u odbiorcy (moze przez info o protokole? może jest jakieś wolne pole... albo np. Konnekt "pokazuje" v32 i umozliwia przyjmowanie obrazków; afaik oficjalny klient gg miał tę funkcję zaimplementowaną od v33) i wysyłać text z tagami. Poza tym wydaje mi się, że odbiorcy nie widzą efektu pogrubienia textu (bo text od nadawcy jest już na starcie pogrubony).
Już zaczynam filozofać i odbiegać od tematu, ale co tam . Jeszcze pytanie odnośnie GGcrypt - dlaczego umożliwia szyfrowanie wiadomości tylko przez GG? Nie można zrobić z tego wtyczki "ponad podziałami"?
To chyba tyle, mam jedynie nadzieję że niekt mnie nie zbanuje z powodu np. dawno temu udzielonych odpowiedzi na owe pytania .