Fajnie by było jak by w Informacjach o uzytkowniku znalazło sie miejsce na wstawienie zdjecia osoby z która sie rozmawia. Odpowiednie dostosowanie wielkości i fajna sprawa by byla.
Mam 50 posta
jak fajnie :roll:
bakerss
29.04.2004 - 17:17
czy pz16 nie zrobił czasem takiej wtyczki?? AvantareK czy jakoś tak :roll:
.nomis
29.04.2004 - 17:24
Nie spotkałem się z taką wtyczką... A pomysł jest b. dobry, tym bardziej, że tlen ma już coś takiego. Jeśli podobna wtyczka już jest to bym prosił o namiary na nią.
lucjusz
29.04.2004 - 22:37
iSiEk: czy ty czasem nie masz sklerozy? nawet wypowiadales sie w temacie o takiej wtyczce :roll: -
http://www.konnekt.info/forum/viewtopic.ph...der=asc&start=0
lucas_mcs
30.04.2004 - 06:49
wypowiadałem sie ale rozwój tej wtyczki zmierza w innym kierunku, wszyscy chca avatery takie jak na forum a sprawa zdjeć poszła na dalszy plan, dlayego tez załozyłem ten temat :roll:
Wtyka ma umozliwiać dodanie wszelakich obrazków identyfikujacych osobę, nie tylko avatarów. Rozmiar bedzie można ustawić w opcjach, ale SDK nie umozliwia jak narazie zmiany dynamicznej rozmiaru. I jeszcze muszę dodać gdzieś avatara w okienku rozmowy( probowalem, ale sie okienko rozmowy rozwala).
dopalacz
6.05.2004 - 22:41
dobry pmysł przynajmniej jest szansa ustrzec sie przed "ładnymi" dziewczyanmi
:wink: :twisted:
QUOTE(pz16)
Wtyka ma umozliwiać dodanie wszelakich obrazków identyfikujacych osobę, nie tylko avatarów. Rozmiar bedzie można ustawić w opcjach, ale SDK nie umozliwia jak narazie zmiany dynamicznej rozmiaru. I jeszcze muszę dodać gdzieś avatara w okienku rozmowy( probowalem, ale sie okienko rozmowy rozwala).
A moze wykorzystac style css jakos dynamicznie (jezeli sie da) i umiescic avatara w oknie rozmowy jako tlo pod tekstem ?
Maxwell
7.05.2004 - 19:41
yawor: troche przebajerzyles chyba. :P
obawiam sie, ze to mogloby byc mocno nieczytelne.
QUOTE(Maxwell)
yawor: troche przebajerzyles chyba.
obawiam sie, ze to mogloby byc mocno nieczytelne.
Nie zupelnie. IE posiada filtry dla grafik. Mozna zrobic wybledzonego avatara i mozna go np umiescic tylko w 1 rogu. Nie musi byc odrazu na cale okienko. Z tym wybledzeniem to chodzi mi o to zeby byl jasniejszy niz orginal. Zeby bylo widac co na nim jest ale zeby nie przeszkadzal w czytaniu tekstu. Wszystko mozna dopasowac.
Zreszta to tylko propozycja.
przezroczystosc zalatwilaby sprawe ...
QUOTE(case)
przezroczystosc zalatwilaby sprawe ...
filter: alpha(opacity=75); :arrow: gdzie
75, to %
Mam bomba pomysł! Musze jeszcze poczytać MSDN, ale prawdopodobnie to dało by się zrobić bez zmian w KIEView
Mianowicie: dobrać się do HWND kontrolki kIEView (to juz umiem zrobić
) i walnąć do niej div'a z obrazkiem i alphą. Pozycja stała
Olórin ja dokladnie cos takiego mialem na mysli. Nic nie pisalem o zmianach w kIEv. Po co cos zmieniach skoro w html'u mozna robic naprawde ciekawe rzeczy. A skoro kIEv obsluguje html jak IE to po co zmieniac wtyczke ? ;D
Ale do kontolki kIEView trzeba ten HTML jakoś zapodać ;P i tu jest problem
QUOTE(iSiEk)
Fajnie by było jak by w Informacjach o uzytkowniku znalazło sie miejsce na wstawienie zdjecia osoby z która sie rozmawia. Odpowiednie dostosowanie wielkości i fajna sprawa by byla.
Mam 50 posta
jak fajnie :roll:
Swietny pomysł własnie tego mi brakowalo w Konnekcie mam sporo roznych osob z ktorymi bardzo żadko rozmawiam i w razie czego to nie czaje za bardzo po nazwach kto to jest a gdyby byla mozliwosc dodania jakiejs fotki byloby naprawde super popieram pomysl.
Zdjecie mogłoby sie pokazywac w tym baloniku na liscie kontaktów
(coś jak w wpkontak) a w oknie rozmowy to moim skromnym zdaniem nie za bardzo, bo jesli sie z kims gada kilka godzin pod rzad nie wspomne o dniach - to mialo by sie dosc patrzenia na kogos "mordke" no chyba ze byłaby naprawde ładna
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.