Czy da się zrobic tak, by jeśli ma się w Konnekcie grupy to jak się kogoś przydzieli do danej grupy, to żeby znikał z glównej? Bardzo by mi to pomogło
Najlepiej by przy przypisywaniu kogoś do grupy dało sie zaznaczyć/odznaczyć opcje usunięcie z grupy głównej.
piotr.ek
4.05.2004 - 18:58
Pytalem juz kiedys o to i zdaje sie, ze nie da sie tego dokonac. Jedna z odpowiedzi sugerowala, iz K wlacza sie z aktywna ta grupa, ktora mielismy aktywna przed wylaczeniem, w zwiazku z czym glowna mozemy potraktowac jako swego rodzaju smietnik i nie zagladac do niego zbyt czesto, a przez wiekszosc czasu operowac jedynie na odpowiednio posegregowanych grupach... Poza tym nie liczylbym juz na jakies zmiany w obecnej liscie kontaktow, szczegolnie biorac pod uwage ogolne wyczekiwanie na jej nowa wersje w postaci drzewka czy innego krzaczka
sarinnn
5.05.2004 - 14:05
A skoro mowimy juz o grupach to mam pytanie: czy da sie we wtyczce Tlena ustawic tak aby nie twozyla ona automagicznie grupy "Kontakty" ???
piotr.ek
5.05.2004 - 14:43
Mi nie tworzy, ale za to kJabber robi 'Agents', chocbym nie wiadomo ile razu usuwal... Teraz tworzy za kazdym razem pusta grupe o tej nazwie
Spróbujcie wyłączyć synchronizację do serwera w odpowiednich wtyczkach.
piotr.ek
5.05.2004 - 15:07
QUOTE(lhs)
Spróbujcie wyłączyć synchronizację do serwera w odpowiednich wtyczkach.
Nie wylacze, poki bede musial korzystac co jakis czas z innego komunikatora (u mnie Psi) w celu konfiguracji tego i owego...
QUOTE(piotr.ek)
... Poza tym nie liczylbym juz na jakies zmiany w obecnej liscie kontaktow, szczegolnie biorac pod uwage ogolne wyczekiwanie na jej nowa wersje w postaci drzewka czy innego krzaczka
No własnie te rozwijane "drzewka" to by było super
moze ktos sie zlituje i wkoncu to zmieni :twisted:
nikt nie musi się litować, bo zapewne to będzie teraz w głowie hao :]
[Lu]Q.Z
17.05.2004 - 08:08
i\lub metakontakty
Czieszy mnie to bardzo bo te grupy to mnie denerwują a drzewka byłyby naprawde dobrym rozwiazaniem na ład i pożądek w liście kontaktów :mrgreen:
Będzie na pewno... Na pewno również dopiero w wersji 0.7, na którą plany coraz niebezpieczniej się rozszerzają
No to w przyszłym roku może bedzie
[Lu]Q.Z
17.05.2004 - 15:46
PeZet16, wydaje mi sie ze za bardzo pozytywnie myslisz
Wczesniej czy pózniej ... co to za różnica najważniejsze ze jest w najbliższych planach
to ja się dołączę, i poproszę i możliwość umieszczania kontaktu kilku grupach
sn0wman
24.05.2004 - 11:15
tylko czy po zmianie sposobu wyświetlania listy kontaktów będzie możliwość przełączania się po między 'drzewkiem' a 'listą' ??? bo strasznie mnie to irytuje, jeszcze nie spotkałem się z programem który umożliwiałby w tej gestii konfigurowalność - drzewko - jest w wpkontakcie, tlenie, mirandzie, psi, jajc'u, lista + zakładki - gg, konnekt !!! czy nie dało by się tak zrobić, żeby kontakty były przyporządkowane do różnych grup, ale w zależności od ustawień wyświetlane [na liście z zakładkami (na górze)or(z boku)]or(w drzewku) ???
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.