Prawa autorskie! Konnekt ma byc w zamierzeniu calkowicie legalnym (nie naruszajacym zadnego prawa autorskiego) programem - popraw mnie, hao, jesli sie myle
Heh, staram się jak mogę
Powolne wydaje mi sie raczej nie (mozna je przeciez \"zacache'owac\"), ale moga byc problemy, gdy padnie serwer - tam przeciez bylyby umieszczone.
Mogłyby być ładowane po explorowemu.. Do tekstu wstawiamy tylko placeholder a obrazek z sieci. Razem z programem byłyby podstawowe emoty...
Zgadzam sie - IMHO oszczednosc pamieci powinna byc najwieksza zaleta konnekta ...
Różnie mi to wychodzi... Pewnie za jakiś czas trzeba będzie porządnie przeczyścić kod i zmniejszyć zużycie... Na razie mam inne rzeczy na głowie
jestem ciekaw, jak zamierzasz wspolpracowac z autorami wtyczek do konnekta? Bedziesz zamieszczal wszystkie projekty na stronie? A co jesli ktos napisze dobra wtyczke, przydatna (taka, ktora moglaby sie znalezc w pakiecie z konnektem), bedziesz ja dolaczal do programu?
Wszystkie DOBRE i działające wtyczki chciałbym umieszczać na stronie. Jeżeli byłaby duża paczka z całym programem, to na pewno by się wszystkie ważniejsze w niej znalazły... Może kiedyś pomyśli się nad instalatorem/updaterem przez sieć. Wtedy problem z paczkami by zniknął...
Jesli tak, to co bedzie, gdy ktos napisze lepsza? Glosowanie, ktora wtyczke wrzucic do pakietu? Zakladajac hipotetycznie, ze ktos Ciebie uprzedzi w napisaniu wtyczki np. do ICQ: bedziesz pisal wlasna, czy nawiazesz wspolprace?
Jeżeli ktoś napisze coś lepszego to oczywiście nie będę się spierał. Lud wybiera
Współpracę jestem gotów nawiązać z każdym (ale WSPÓŁPRACĘ, nie "ej, nie umiem pisać w C, weź mnie naucz", albo "do czego służy to i tamto"...). Na pewno jeżeli jakiś developer stwierdzi że w SDK czegoś brakuje i będzie to rozsądna i uzasadniona propozycja rozszerzę SDK z ogromną chęcią...