QUOTE(alberht)
mozliwosc konfiguracji, wtyczki itp sa extra, ale przecietny uzytkownik nie potrzebuje tego - on chce miec menu emotek, ladne opisy pod kontaktami itp itd pczekajmy na to, co nasi programisci wymysla
czuje sie dowartościowany - rozumiem że ja jestem nieprzeciętnym i ponadprzeciętnym użytkownikiem - spoko. Konnekt nie moze kierować swojej oferty do zagorzalych userów gg, którzy nie mają pojęcia o jakiejkolwiek alternatywie.
Załóżmy że Konnekt będzie miał te wszystkie pierdoły typu opisy pod kontaktami, menu emotek. Przychodzi przeciętny user GG. I co? Nie wie za co się zabrać. Widzi za dużo ikonek, są w innym miejscu niż w GG, jakieś jabbery, tleny - o co w tym wszystkim chodzi? Napisać dla takich przesiadkowiczow specjalny interface naśladujący GG i wywalić specjalnie dla nich większość opcji żeby nie czuli się zagubieni?
Przykład mojego kumpla - zaraz po przesiadce spytał: "ty a co ten Konnekt ma innego/lepszego niż GG? Co byście odpowiedzieli? K ma tyle zajebistych rzeczy i rozwiązań że naprawde nie wiedziałem co mu odpowiedzieć.
Na pierwszy ogień dałem mu brak bannerów. - zero entuzjazmu. Dalej poszedł wygląd, wtyczki, dźwięki, mozliwość dostosowania do własnych potrzeb. I on mówi - jakie dźwięki, jakie fajne okno rozmowy? u mnie to wygląda nienajlepiej. Jak mu wytłumaczylem że trzeba sobie skonfigurować, pościagać wtyczki itd itp. to on odpowiedział, ze mu sie nie chce.
Taki fakt żeby z K dało się jako tako przyjemnie korzystać trzeba poświęcić konfiguracji conajmniej pół godziny. Czy user GG który może sobie zmienić jedynie kolorki listy kontaktów bedzie chciał się w to wszystko bawić?
Jeżeli ja używam K i doceniam jego funkcjonalnosć wtyczki itd to brak menu emotek naprawde nie ma znaczenia. Ale user któremu brak tego menu okropnie przeszkadza, prawie na pewno nie doceni wtyczek, wręcz będą mu przeszkadzały, bo trudniej będzie odnaleźć się w konfiguracji.
Nie wiem jak Wy to widzicie, ale ja po prostu nie wyobrażam sobie, zeby dać użytkownikom GG - Konnekta rozwijanego w takiej idei jak do tej pory.