.nomis
30.05.2004 - 01:47
Jak zmienić ikonki kZmieniacza? Chodzi o te śmieszne buźki, chcę je czyymś zastąpić, ale kStyle na to najwyraźniej nie działa...
kStyle powinno działać, trzeba tylko odpowiedni plik .xml wyedytować.
.nomis
30.05.2004 - 02:03
... np.? To może ktoś mi cos podrzuci, bo jedyne co ja umiem to sobie ustawić albo podmienić pliki :] .
arkadyjczyk
30.05.2004 - 10:28
A czy naprawdę jest potrzeba dla takiej bzdury zakładać osobny topic. Można to było albo dopisać do tematu o kZmieniaczu (zresztą sam to tam poruszałem) albo zajrzeć do kStyle jak to zmienić??
.nomis
30.05.2004 - 11:01
Topiki są tu zakładane dla większych bzdur. Poza tym gdyby w kStyle coś o tympisało to sam bym sobie zmienił, a nie tu się pytał. Czy ktoś w takim razie może zniżyć się do mojego poziomu i splamić swój honor udzelając mi odpowiedzi na tak bzdurne pytanie? :?
Ściągnij np. zestaw amicons i zobacz jak tam to zostało podmienione.
Edit: w tej chwili widzę, że Olórin używa ikonek, które oznaczyłem tam jako global, a nie tych oznaczonych jako kzmieniacz.
Czy ktoś w takim razie może zniżyć się do mojego poziomu i splamić swój honor udzelając mi odpowiedzi na tak bzdurne pytanie?
Już się zniżam!!
A honor swój splamię dopiero wtedy, gdy
Olórin albo ktoś inny podpowie, jakie są ID ikonek kZmieniacza, bo na "Liście załadowanych ikon" wstępują w dwóch różnych grupach w dwóch różnych miejscach.
.nomis
30.05.2004 - 11:14
Oo, dzięki, Kox. Już wszystko wiem
Żeby już zakończyć ten temat w tym wątku, wspomną tylko, że widzę tu Olórinie pewną niekonsekwencję, bo ikonka na pasku sieci skinuje się tak jak dawniej, a w menu wyboru pojawiają się ikony globalnych statusów i trzeba skinować je drugi raz.
QUOTE(kox)
Żeby już zakończyć ten temat w tym wątku, wspomną tylko, że widzę tu Olórinie pewną niekonsekwencję, bo ikonka na pasku sieci skinuje się tak jak dawniej, a w menu wyboru pojawiają się ikony globalnych statusów i trzeba skinować je drugi raz.
to wynika z tego ze nowy kZmieniacz bazuje na kAllStatus w ktorym zrezygnowalem z oddzielnych ikonek na rzecz "globalnych" :twisted:
arkadyjczyk
30.05.2004 - 12:16
W sumie to tak chyba powinno być, w końcu ustawienia wszystkich sieci to ustawienia globalne.
Olórin
30.05.2004 - 12:41
Jakie id ikonek ? takie jak do standardowych styli z ikonkami sieci, dla net=30
![smile.gif](../style_emoticons/default/smile.gif)
w kilku miejscach mam ikonki z net=0, to się poprawi.
W kodzie robie kopie ikonek statusów ze względu na pseudo-sieć
QUOTE(Olórin)
net=30
O to waśnie chodziło!! A ID ikonek jest potrzebne, żeby móc zastosować zapis skrócony, np:
CODE
<ico iml="#201" id="#40c00420" file="psi_invisible.png" />
Ale wartość
net oczywiście wystarczy.
Dzięki.
Olórin
30.05.2004 - 13:03
QUOTE(lhs)
QUOTE(Olórin)
net=30
O to waśnie chodziło!! A ID ikonek jest potrzebne, żeby móc zastosować zapis skrócony, np:
CODE
<ico iml="#201" id="#40c00420" file="psi_invisible.png" />
Ale wartość
net oczywiście wystarczy.
Dzięki.
Utrudniasz sobie....
CODE
<ico iml="16" file="tlen_offline.png" type="4" net="63" id="0"/>
<ico iml="16" file="tlen_exaway.png" type="4" net="63" id="33"/>
<ico iml="16" file="tlen_dnd.png" type="4" net="63" id="34"/>
<ico iml="16" file="tlen.png" type="4" net="63" id="64"/>
<ico iml="16" file="tlen_away.png" type="4" net="63" id="65"/>
<ico iml="16" file="tlen_hidden.png" type="4" net="63" id="66"/>
<ico iml="16" file="tlen_chat.png" type="4" net="63" id="67"/>
<ico iml="ico2" file="tlen_offine.png" type="4" net="63" id="0"/>
<ico iml="ico2" file="tlen_exaway.png" type="4" net="63" id="33"/>
<ico iml="ico2" file="tlen_dnd.png" type="4" net="63" id="34"/>
<ico iml="ico2" file="tlen.png" type="4" net="63" id="64"/>
<ico iml="ico2" file="tlen_away.png" type="4" net="63" id="65"/>
<ico iml="ico2" file="tlen_hidden.png" type="4" net="63" id="66"/>
<ico iml="ico2" file="tlen_chat.png" type="4" net="63" id="67"/>
Zamienić nazwy plików, oraz net na 30 i tyle.
QUOTE(Olórin)
Utrudniasz sobie...
Utrudniam sobie, jeżeli przerabiam jakiś istniejący styl. Ale jeżeli piszę własny od zera, to zamiast całego bloku kodu, który zacytowałeś (14 długich linijek) - piszę sobie 7 linijek krótkich:
CODE
<ico iml="#201" id="#43f00000" file="tlen_offline.png" />
<ico iml="#201" id="#43f00210" file="tlen_exaway.png" />
<ico iml="#201" id="#43f00220" file="tlen_dnd.png" />
<ico iml="#201" id="#43f00400" file="tlen.png" />
<ico iml="#201" id="#43f00410" file="tlen_away.png" />
<ico iml="#201" id="#43f00420" file="tlen_hidden.png" />
<ico iml="#201" id="#43f00430" file="tlen_chat.png" />
Olórin
30.05.2004 - 13:21
Dobrze mi sie wydaje, czy twój kod podmienia tylko w jednej tablicy ikonek? (chodzi mi o iml_*). Pozatym jakbyś chciał zmienić te ikonki na inną siec to musisz szukac jeszcze raz w liscie ikon, a tak tylko net zmieniasz :twisted:
Mój kod podmienia ikonki w OBU tablicach. A net sieci (czyli 63 dla Tlena - heksadecymalnie to #3f) zawarty jest w ID ikonki - w każdej linijce wystarczy zamienić 3f na heksadecymalną wartość net innej sieci - i po sprawie. Bez szukania na liście ikon.
Olórin
30.05.2004 - 13:30
Jak dla mnie to tamten kod jest bardziej przejrzysty
W sumie najważniejsze jest to że działa
arkadyjczyk
30.05.2004 - 13:56
Jakby ktoś szukał starych ikonek do kZmieniacza to podaję
Jest to tylko kawałek kody do sieci kZmieniacza (net=30), nie do ikonek globalnych.
.nomis
30.05.2004 - 16:46
Mhm, dobra, a mam jeszcze jedno pytanie. Jak zrobić żeby przy włączaniu w kZmieniaczu statusu nie przeszkadzać, na gg ustawiał się status niewidoczny, a nie zaraz wracam? Czy zwykły szary człowiek może coś takiego zrobić czy to jakaś wyższa szkoła jazdy?
Olórin
30.05.2004 - 16:51
QUOTE(.nomis)
Mhm, dobra, a mam jeszcze jedno pytanie. Jak zrobić żeby przy włączaniu w kZmieniaczu statusu nie przeszkadzać, na gg ustawiał się status niewidoczny, a nie zaraz wracam? Czy zwykły szary człowiek może coś takiego zrobić czy to jakaś wyższa szkoła jazdy?
Przydał by sie kBot
Takie rzeczy można było tam prosto zrobić
Można niby zrobić kolejną opcję "co ustawic na GG jezeli damy DND(którego ona nie obsługuje)?" Ale czy warto mnożyć opcji ?
arkadyjczyk
30.05.2004 - 17:43
Taki błąd, bo to chyba błąd, jest w kLanie. Jest tam ikonka statusu "nieosiągalny" a nie ma takiej opcji w menu statusów dla kLana.
Olórin
30.05.2004 - 19:52
Wykorzystujemy do tego status AutoAway klana
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.