1. jezeli zablokuje kogos w konnekcie to musze miec go na liscie zeby wiedzial ze ejst zablokowany (odpowiednia ikonka na gg), jezeli wywale go z listy to u niego moj kontakt robi sie niedostepny, a to co on napisze do mnie juz nie dochodzi (czyli praktycznie to samo co olew.k - koles nie wie ze go zablokowałem), nie moza zrobic poprawki zeby to zachowywalo sie poprawnie, tzn ze jak kogos zablokuje i usune z listy to zeby on otym wiedział?
2. ustawilem sobei klawisz "NUM -" jako akcje 'pokaz/ukryj okno głowne', jak go wcisne to okienko mruga mi przez ułamek sekundy, a chcialbym zeby po nacisniecu zachowywalo sie tak zeby sie pojawialo i łapało focus na liście, wtedy literkami wybralbym kogos z kim chce pogadac i enterem wywołuje okienko rozmowy (a główne znika)
sory ze post przyał forme mojej osobistej zachcianki, ale jest poźno itak mi sie napisało wydaje mi sei ze 1 pkt to blad, zle podajemy informacje innym, a 2 opcja sie przyda takze innym, jak to bedzie dzialao to juz mozna uzywac konnekta bez myszki. chyba ze to tylko mi niedziała.
pozdrawiam