Czy nie było by mozliwość usunięca komunikatu "Wpisz wiadomość!" podczas próby wysyłania pustej wiadomości? Myśle że to zbędny ficzeri można by było go usunąć i zastosować podobne rozwiązanie jak w innych komunikatorach.
dulek000
21.06.2004 - 18:37
To prawda-pusta wiadomość RULLEZZZZZ!
arkadyjczyk
21.06.2004 - 21:32
A co komu to przeszkadza, no chyba, że robisz sobie co minutę zrzuty okienka dla potomnych i brzydko wygląda. I do kogo chciałbyś tak wysyłać puste wiadomości?
dulek000
22.06.2004 - 09:20
Nigdy nie wkurzałeś tym ludzi?
wystarczy wpisać do okna wiadomosci ^<b> i mozna to wyslac jako pusta wiadomosc
piotr.ek
22.06.2004 - 09:30
QUOTE(gilek)
wystarczy wpisać do okna wiadomosci ^<b> i mozna to wyslac jako pusta wiadomosc
Wczoraj z ciekawosci to sprawdzalem i nie wysylalo pustej wiadomosci. Konnekt pokazywal co prawda, ze niby wyslal (cieniutki paseczek bez tresci), ale w GG nic nie wyskakiwalo. Jak trzymalem enter non-stop, to co jakis czas wysylal wiadomosc o tresci ^<b> i ta normalnie byla pokazywana jako tekst w GG...
lucas_mcs
22.06.2004 - 13:14
bo konnekt robi naprawde PUSTA wiadomosc:D gg reaguje na taką wiadomosc dzwiekiem (jak ktos ma włączone) i powiadomoeniem notify czy co tam u nich jest
zadnego napisu nie ma!, a ztym trzymaniem enter to nie wiem :wink:
piotr.ek
22.06.2004 - 16:03
QUOTE(lucas_mcs)
bo konnekt robi naprawde PUSTA wiadomosc:D gg reaguje na taką wiadomosc dzwiekiem (jak ktos ma włączone) i powiadomoeniem notify czy co tam u nich jest
zadnego napisu nie ma!, a ztym trzymaniem enter to nie wiem :wink:
Racja, ja wstawialem juz po innych wiadomosciach i nic nie wyskakiwalo, za pierwszym razem rzeczywiscie pojawia sie okienko kolo traya
jestem przeciwny temu aby moc wysylac puste wiadomosci, takie cos jest wqrzajace i dla mnie (tego ktory je wysyla
) ew. jako opcja ze mozna sobie w ustawieniach ustawic ze mozna wysylac
piotr.ek
22.06.2004 - 22:43
A poza tym - o czym my tu dyskutujemy? Jakie widzicie zastosowanie dla pustych wiadomosci? Ktos tu wspomnial (i kiedys tez sie to pojawilo) o wkurzaniu ludzi - czy do tego typu akcji ma sluzyc komunikator?
TEN komunikator? Gdyby tak bylo, Olórin w kDodatkach juz dawno rozwinalby spam tak pieknie, ze daloby sie pewnie wpisac zakres numerow (np. 232332-2323233), do ktorych wiadomosc ma zostac wyslana i to w takich, a takich godzinach i z odpowiednimi odstepami, co by serwer sie nie plul... Domaganie sie zaimplementowania (hehe, jak to brzmi) pelnej obslugi wysylania pustych wiadomosci zakrawa na lekka kpine moim zdaniem :roll: Nie tedy droga panowie. Jak zawsze uwazalem, ze opcje opcjami - co komu szkodza - tak tym razem jestem zdecydowanie przeciwny.
Ps. gdyby przypadkiem ktos kiedys napisal wtyczke do tego typu smieci - mam nadzieje, ze ktos rozsadny napisze przeciw-wtyczke
piotr.ek - I couldn't agree more...
sleesh
23.06.2004 - 11:41
W pelni zgadzam sie z piotkiem :]
QUOTE(dulek000)
Nigdy nie wkurzałeś tym ludzi?
Nie lepiej powiedziec odrazu : DAJ MI IGNORA ?. A nie robić jakieś podchody.
Dobrze jest, nie trza psuć :wink:
StRuGi
24.06.2004 - 01:15
Mi to nie przeszkadza, imo moze zostac.
dulek000
17.09.2004 - 14:00
Znalazłem na to sposób:
Zamiast spacji wpisujemy: <-to
Robimy to za pomocą alta i kombinacji 0160 (wstukujemy na klawie numerycznej)
wow - moze ktos zrobi wtyke o nazwie wKurwiacz, co bedzie omijala zabezpieczenie k
a swoja droga - alt + 026 wkleja to co skasowalismy przed chwila (+ zaznaczone)
QUOTE(shw)
a swoja droga - alt + 026 wkleja to co skasowalismy przed chwila (+ zaznaczone)
wystarczy nacisnąć ctrl+z (standardowy skrót dla operacji cofnij/undo, działa prawie wszędzie)
mavruck
24.09.2004 - 16:38
to ja może na temat: puste wiadomości są wykożystywane mi. na serwerach jabbera gdy sie rejestrujemy czy coś, niepamiętam dokładnie ale miałem kiedyś wysłać do jabberowskiego kontaktu pustą wiadomość i z pod konnekta niemogłem. IMHO opcja włączająca/wyłączająca "komunikat" jest potrzebna.
Ja bym chciał żeby blokowało wiadomości puste od osób które do mnie piszą. Mam takich debilnych kolegów niestety, którym się czasem nudzi.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.