Wybrałem opcję nr 3 tylko dlatego bo nie było tej czwartej, \"mogą jeszcze poczekać\"...
Hao ma rację, emoty mogą jeszcze poczekać, w końcu projekt jest w wersji beta, ale w finalnej powinny się znaleźć. W tej chwili ważniejszymi rzeczami jest stabilność programu na różnych systemach, obsługa SMS czy zwiększona funkcjonalność archiwum wiadomości. Na wszystko przyjdzie pora a na razie można się podszkolić w nazwach emotikonów :wink:
Oczywiście najlepiej by było gdyby użytkownik sam mógł zadecydować czy chce widzieć śmieszki czy nie... hough
Napisałem tego posta przeszło dwa miesiące temu i od tego czasu trochę się zmieniło w Konnekcie. Przede wszystkim chodzi dużo stabilniej, nie ma tak dużych problemów z połączeniem jak na początku choć przyznam że czasem muszę mu pomagać ręcznie przez zmianę statusu, ogólnie jest duuużo lepiej niż wtedy.
Przez ten czas zmienił się też mój pogląd na temat emotów. Wiadomo że coś takiego prędzej czy później się pojawi, pytanie jest tylko kiedy?
Wydaje mi się że ten czas powoli nadchodzi... Już słyszę te głosy przeciw
i za
, pozwólcie że się ustosunkuję do tego co już było poruszane w tym poście:
jstarzak: Emotikony będzie można wprowadzić wtedu jak już będą inne sieci (ICQ, Tlen) - po pierwsze konnekt to beta, a po drugie, czy aż tak trudno domyślić się co znaczy <dresik> ? Czy wogole jest to ludziom naprawde potrzebne?
Poczekać na to aż będą inne sieci? To może trochę potrwać, zresztą dlaczego nie można by ich przetestować wcześniej na sieci gadu a później przy okazji następnych dodawać nowe funkcje które na pewno będą potrzebne? Co do <dresika>... właśnie go wysłałem na kompa obok i szczerze mówiąc nie tego się spodziewałem, zresztą czego można się spodziewać po czymś takim?
Czy są potrzebne? Oczywiście nie wszystkim ale duża część użytkowników używa emotów i nie ma na to rady...
torn: jak dla mnie emoty są do kitu... nigdy niczego takego nie używałem i nie zamierzam...
Założę się że torn należy do grona statecznych użytkowników :wink:
Lukas77Większość mówi, że emoty to strata czasu i Ramu, a ja Wam powiem że chyba nie, skoro nawet to forum posiada emoty...
Jest w tym dużo racji, jakby nie było forum ma emoty
Ludwik: Większosć moich znajomych (w wieku gimnazjalno-licealnym) twierdzi, że za nic nie przesiądzie się na konnekt dopóki nie będzie emot.
PS: A używam nawet dość często, na mniej technicznym forum.
Jeśli chodzi o wiek to mam kumpla, 22 lata student AE, był bardzo zainteresowany Konnektem dopóki nie usłyszał ode mnie że nie obsługuje jeszcze emotów, poczeka aż będą... Wiek nie jest tu jedyną przekładnią, to po prostu urozmaicenie z którego się korzysta rzadziej lub częściej.
hao: Na razie nie zależy mi aż tak bardzo na popularności Konnekta... Jest sporo istotniejszych spraw do załatwienia...
Jak już pisałem wiele razy, na tym etapie nie zależy mi na ilości użytkowników a ich \"jakości\" . Emoty będą na pewno (prawie na pewno będą w oknie IE i prawie na pewno będzie się to okno (i emoty) dało wyłączyć i mieć tak jak jest teraz), ale nie jestem w stanie powiedzieć kiedy. Myślę, że dopiero wtedy, gdy będzie już w pełni funkcjonalna wtyczka Jabberowa (a to chyba swoją drogą zachęci o wiele więcej osób IMHO, zwłaszcza tych starszych)
Ups, muszę kończyć resztę dopiszę jutro