Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: jak sprawdzic status?
Konnekt | Forum > Offtopic > Hydepark
a_sulik
slyszalam ze na komunikatorze mozna zobaczyc czy ktos ma status ukryty... czy ktos moze wie jak to zrobic? jest to bardzo przydatna funkcja... bede wdzieczna za pomoc biggrin.gif
Sadam
jeżeli ktoś jest niewidoczny, zamaist Słoneczka pokazującego stan Niedostepności będziesz miała słonko a w środku znaczek zapytania.
.nomis
Źle słyszałaś. Konnekt NIE umożliwia sprawdzenia czy ktoś jest ukryty czy niedostępny. Zna zapytania na ikonce niedostępności informuje, że użytkownik był aktywny (zmienił opis/status) w ciągu ostatnich 20 minut. Bynajmniej nie informuje on o tym, że jest on ukryty.
dulek000
LOL! znak zapytania pokazuje czy ktoś wykazywał jakiś ruch w sieci (zmieniał opisy, wysyłał wiadomosci). Aby sprawdzić niewidoczność wystarczy, że wyślesz do osoby obrazek, przy włączonej opcji powiadamiaj o ostarczeniu (konfiguracja->gg->obrazki). Jak dojdzie powiadomienie to osoba jest niewidoczna.
Sadam
Niema takiej możwliości ? w jednym z numerów Komputer Świat, właśnie nbyło pokazane że owe słoneczko ze znakiem zapytania inromuje o tym że ktoś jest nie widoczny smile.gif
.nomis
Mhm, to słuchaj się dalej Komputer Świata... Magazynu, dla którego duża popularność gg stawia go wyżej niż K. :/
a_sulik
no to szkoda... ale dzieki za mnostwo wiadomosci:) jakbyscie sie czegos nowego dowiedzieli to dajcie znac:)
Sadam
.Nomis@ Ja tylko mówię co było napisane ;] Ps. Oni gg oceniają dośc słabo, jednak wpk to dlanich błogfosłaiweństwo. Może dlatego że Współpracują z Wp.pl ...
.nomis
Słabo czy nie, ważne, że gg stanęło wyżej od Konnekta. Ta "zaleta" gg az mnie w oczy kuła... No i ten przekręcony adres strony domowej K...
shw
takie pisemka mnie smiesza, z reszta w kazdym znajdzie sie taki pseudo specjalista. pamietam, jak w chipie(czy jakims, z tak je nazwe - z wyzszej polki) pisano o 'przegladarce google' (przegladarka, wyszukiwarka - who cares?)..
a pamietam, ze ks tak ladnie sie zapowiadal - mialem okazje bac udzial w testowaniu numeru pilotarzowego, nawet napisalem kilka uwag (nawet nie pamietam ile lat temu to bylo..).. niestety.. kiepska jest jakosc takich pisemek na naszym rynku..
dulek000
QUOTE(shw)
takie pisemka mnie smiesza, z reszta w kazdym znajdzie sie taki pseudo specjalista. pamietam, jak w chipie(czy jakims, z tak je nazwe - z wyzszej polki) pisano o 'przegladarce google' (przegladarka, wyszukiwarka - who cares?)..
a pamietam, ze ks tak ladnie sie zapowiadal - mialem okazje bac udzial w testowaniu numeru pilotarzowego, nawet napisalem kilka uwag (nawet nie pamietam ile lat temu to bylo..).. niestety.. kiepska jest jakosc takich pisemek na naszym rynku..

Teraz czytuję komputer świat ekspert...ale pisemko też do kitu...a tym z komputer świata to nawet faq się poczytać nie chciało!
.nomis
Wielka szkoda, ze te normalne i porządne pisma są drogie... Nie chcę wydawać co miesiąc 16-20zł... A czytać coś człowiek musi smile.gif. tylko KŚ jest tani, ale po tym pseudoteście komunikatorów nigdy więcej tego nie ruszę...
Zakrn
Ja czytam PWK i jestem zadowolony. Fakt, kosztuje dużo, ale jest wg. mnie najlepszym z czasopism informatycznych w Polsce.
ViPKiNG
Ja zauważyłem że jesli ktoś przechodzi w niewidoczne to widać jego IP a jak ktoś zamknie konnekta tym samym staje się niedostępny to tego IP nie widać.
Co sądzicie o tym?? :roll:
Sija
QUOTE(ViPKiNG)
Ja zauważyłem że jesli ktoś przechodzi w niewidoczne to widać jego IP a jak ktoś zamknie konnekta tym samym staje się niedostępny to tego IP nie widać.
Co sądzicie o tym?? :roll:

wydaje mi sie [u mnie tak jest na pewno], ze adres IP jest widoczony rowniez przy niedost. kontaktach
pielgrzym
A czy czasem kDodatki nie wyświadczają nam (mimowolnie) przysługi: gdy ktoś jest "niewidoczny", to kDodatki wyświetlają czy jest za NATem czy ma "P2P działa" (czyli zewnętrzne IP). Natomiast gdy ktoś jest odłączony od neta kDodatki wykażą "P2P wyłączone" smile.gif gorzej gdy ktoś nam nie wysyła opisów, lub nie ma nas na liście, bo kDodatki nam wyświetlą, że "Nie ma nas na liście" kontaktów danego usera laugh.gif sprawdził to ktoś może?
Olórin
Ta funkcja nadaje sie do sprawdzania czy ktoś ma na liście kiedy jest dostępny, jak jest niedostępny to konnekt buforuje jego ip i port wink.gif Niczego tym nie sprawdzisz tongue.gif
ViPKiNG
QUOTE(Olórin)
Ta funkcja nadaje sie do sprawdzania czy ktoś ma na liście kiedy jest dostępny, jak jest niedostępny to konnekt buforuje jego ip i port wink.gif Niczego tym nie sprawdzisz tongue.gif

No nic chłopaki dzięki za wyprowadzenie z błędu, bo ja od niedawna mam konnekta ale właśnie to mi się rzuciło w oczy :wink:
.misiek
co do pisemek to jesli chcecie czytać dobre te z górnej półki prponuje zajżeć na TORENTA, można z tamtąd zassać całe roczniki CHIP'a 2003 i aktualne numery 01-09.2004 a to akurat dobre pisemko jest, jeśli w dodatku rozumie się co czyta ;]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.