Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: problemy z listą kontaktów i kTransferem
Konnekt | Forum > Inne > Archiwum > Konnekt > Support
wypek
Witam, jestem tutaj nowy, ale konnekta używam już troszkę czasu i zdążyłem zaobserować dwa poważniejsze problemy. Obecnie uzywam wersji 06.19.111

Pierwszy wiąże się z tym, że mialem dosyć potężną jak dla mnie listę kontaktów, dokładnie 482 osoby i wszystkie osoby powyżej 400 miały blędnie wyświetlany status tj. wszystkie zawsze były niedostępne, bez opisu, aż do czasu, dopóki nie przerzucilem ich do innej grupy. Po zmianie grupy danego osobnika, nagle pojawiała się jego dostępność i opis. Po usunięciu 82 osób i pozostawieniu równej 400 problem ten przestał występować...

Drugi występuje podczas wysyłania pliku poprzez kTransfer, do obojętnie jakiego kontaktu wyskakują dwa okienka (u mnie od zawsze, bez różnicy na wersję). Jedno z tych okienek to, to własciwe z plikiem, które po zakonczeniu wysylania można zamknąć bezproblemowo a drugie to "czekam na kod akcji..." i to okienko nie znika, a po zamknięciu go poprzez "Anuluj" cały konekt się wykłada. Przy wysyłaniu jednego pliku nie jest to dodatkowe okienko denerwujące, ale przy większej ilośći troszkę uciążliwe jest mieć pozostałych niepotrzebnych tyle okienek....

To narazie na tyle, liczę, że nie zostanę zjechany, że to już było, bo przejrzałem kilkanascie (może set) topików i nie zauważyłem tych problemów ;-)
Daarth
co do pierwszego to nie wiem, wiec sie nie udziele, a jesli chodzi o drugi problem to hmmm: Szukaj. bylo na forum i to nie raz.
Olórin
Czy wszystkie 400 kontaktów były z sieci gadu-gadu ?
Mala__
Witam smile.gif
Mam mały problem również z lista kontaktów. Konnekta używam od ok. tygodnia i co pare dni znika mi jakaś osoba z listy (jak na razie trzy). Nie pzreszkadza mi to tak bardzo, ale wolałabym nie dopuscić do zniknięcia całej mojej listy... :wink:
I jeszcze jedno ...
Czasem zdarza się, że osoba rozmawiająca ze mna o statusie niewidocznym, zmienia sie na dostępny, mnei natomiast zostaje na okienku rozmowy informacja o jego statusie "niedostępny"...dopiero po pewnym czasie na liscie kontaktów pojawia sie jego dostępność (na okienku nadal niedostępny). Da się oczywiście z tym żyć, wolałabym jednak wiedzieć czy to wina konnekta czy znowu coś sie dzieje z moim kompem :roll: :evil:

Mam WinXP i Konnekta 0.6.21.121
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.