Witam, mam takie małe pytanie: czy hasła do kont np. GG są jakoś chociaż szyfrowane, czy nie? Bo mam problemy z bratem, który z takiego np. GG wyciąga hasło w kilka sekund GGPasswordReaderem i... kicha. Chciałbym wiedzieć, czy w konnekcie jest to jakoś choćby w minimalnym stopniu zabezpieczone
Olórin
16.10.2004 - 19:19
Są szyfrowane, ponadto jeśli ustawisz hasło na profil to cały plik chyba jest szyfrowany.
Pierwsze tak - drugie - nie. Nie należy jednak zupełnie na tym zabezpieczeniu polegać... Niestety w tej chwili dobrze ochroni cię tylko system plików NTFS...
Olórin
17.10.2004 - 07:02
Na szczęscie narazie nie ma narazie narzędzi które umożliwiały by taki proceder (poza DTable editorem który jest nieopublikowany)
.misiek
17.10.2004 - 10:55
panowie ja myśle że dla co po niektórych nigdy nie będzie bezpiecznie, dlatego ja polecam zainstalować sobie po prostu firewalla i kontrolować ruch wchodzący i wychodzący i nie będzie problemów z bezpieczeństwem profilu, przynajmniej jeśli chodzi o dostęp z zewnątrz :D,
a przy okazji uchronimy się przed innymi wścibskimi szperaczami :>
pozdrovionka
misiek
dulek000
18.10.2004 - 13:46
QUOTE(Olórin)
Na szczęscie narazie nie ma narazie narzędzi które umożliwiały by taki proceder (poza DTable editorem który jest nieopublikowany)
No i co z tym progsem? Będzie opublikowany?
Poza tym Nix mówił, że aby dostać się do pliku z hasłem trzeba je najpierw podać...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.