dwiekopy
18.10.2004 - 09:35
dlaczego konnekt nie ma własnej sieci? załóżmy że gg pada na maxa i przestaje istnieć. W tym momencie konnekt też zdycha. moja propozycja: własna sieć konnekta!
????????????????????????????????
:shock: mówiłem że nikt Ci to na nic nie odpowie :shock:
Szukaj sobie :twisted:
dwiekopy
18.10.2004 - 12:24
nie trzeba na to odpowiadac. niech autorzy programu to przeczytają i zaczną cos z tym robić
Olórin
18.10.2004 - 12:35
A jabber nie wystarcza ? Tlen ?
1. protokoły juz są działają, b.popularne
2. robienie nowej sieci z której bedzie korzystać wąska grupa userów (kilkaset) nie ma sensu. Wszak trzeba by napisać oprogramowanie serwerowe, opracować protokół. itp.
Była kiedyś mowa o własnym serwerze jabbera, ale to jeszcze nie teraz.
dwiekopy
18.10.2004 - 12:49
no cóż, trudno. szkoda ze to nie konnekt byl pierwszym komunikatorem. gadu bedzie zawsze i jesli ktos sie nim zajmie i bedzie wypuszczal nowe wersje przynoszące jakies usprawnienia i dodatki wszystkie inne komunikatory padną.
Olórin
18.10.2004 - 12:53
Ja nie wiem jakie ty widzisz zalet w posiadaniu własnej sieci ?
jako taki presitiż
Olórin
18.10.2004 - 17:24
Jak dla mnie bardziej prestiżowa była by pełna obsługa Jabbera (i XMPP ofkorz)
arkadyjczyk
18.10.2004 - 17:35
No właśnie, pełna obsługa jabbera i ewentualnie jakaś współpraca z np. chrome, żeby włączyć przesyłanie plików (no i oczywiście przeróbka kTransfera). Wtedy sieć gg byłaby kompletnie niepotrzebna, bo nic więcej nie daje.
Hmmm... XMPP :roll:
To by było piękne
.misiek
18.10.2004 - 21:42
dlaczego konnekt nie ma własnej sieci? załóżmy że gg pada na maxa i przestaje istnieć. !
jak dla mnie ostatnio to się zdaża coraz częsciej, ktoś się próbował zalgować na gg np dziś od 21-23?i czy mu się udalo ?
proponuję właśnie rozwinięcie ftyczek to innych sieci i to jest najlepsze, bo z nową siecią za dużo roboty by było jak napisano wyżej
StRuGi
19.10.2004 - 06:11
Jabber, GG, Tlen, AIM, YIM, ICQ, MSN i cos tam jeszcze pewno jest, nie wystarcza ? :]
Magnum5
24.10.2004 - 10:49
Zdaje sie, że niue am AIMA, YIMA i MSN'a :>
joj_sport
24.10.2004 - 19:18
''zwykli'' ludzie przywykli za bardzo do gg, duzo osob nawet nie slyszala o innych protokolach czy komunikatorach, wiec wedlug mnie nie ma szans aby sie cos zmienilo
dulek000
24.10.2004 - 21:10
QUOTE(joj_sport)
''zwykli'' ludzie przywykli za bardzo do gg, duzo osob nawet nie slyszala o innych protokolach czy komunikatorach, wiec wedlug mnie nie ma szans aby sie cos zmienilo
Dokładnie, caaaaała moja lista kontaktów nie wie, że jest jabber. (Że jest tlen to niektórzy wiedzą
)
Moi znajomi z wyjątkiem 2 wiedzą tylko o GG.
Ci dwaj oprócz GG znają jeszcze tlena, ale to tylko dlatego, że im powiedziałem
Quattrox
8.11.2004 - 16:25
sory ale korzystam po to z konnekta zeby nie miec miedzy innymi banerow z ktorych oplacane sa serwery i lacza
dulek000
8.11.2004 - 16:35
QUOTE(Quattrox)
sory ale korzystam po to z konnekta zeby nie miec miedzy innymi banerow z ktorych oplacane sa serwery i lacza
Hao nigdy nic takiego by nam nie zrobił... a nawet jeśli to wydałby na pewno Banner Killera
QUOTE(dulek000)
Hao nigdy nic takiego by nam nie zrobił...
a nawet jeśli to wydałby na pewno Banner Killera ROTFL
Wlasna siec, to jeszcze koszty utrzymania serwera i koszty laczy. Suma sumarum i wychodzi duzo, a w miare jedzenia [przybywania nowych uzytkownikow - wieksze obciazenie] sprzet trzeba aktualizowac...
Sponsorzy? OK, ale oni za darmo sponsorowac nie beda - reklama, a gdzie? Zapewne w komunikatorze. Dziekuje, nie chce reklam w K
Nooo chyba, ze kogos stac, to milo - niech kupi serwer, wydzierzawi lacze i oplaca do konca zycia i najlepiej jeszcze po
Wtedy K to bedzie chyba najlepszy komunikator na swiecie - stabilny i bez reklam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.