I jest w podmenu GG, co skutecznie utrudnia jego znalezienie IMHO
już ładne paręnaście osób przekonałem do Konnekta i bolączką
każdej z nich było po prostu znalezienie potrzebnej opcji (niekoniecznie był to eksport). Konnekt dysponuje dość pokaźnym arsenałem rozmaitych ustawień (i to jest jego wielka zaleta, rzecz jasna), ale nie ma w nim żadnego helpa, który pozwalałby przeciętnemu użytkownikowi ogarnąć i szybko znaleźć te najbardziej potrzebne opcje. Z większością z "nawróconych" przeze mnie ludzi musiałem spędzić co najmniej godzinę objaśniając naprawdę podstawowe funkcje Konnekta (najczęściej ich lokalizacje w przepastnym oknie ustawień). Mówię tutaj raczej o braku porządnej instrukcji obsługi, niż źle porozstawianych funkcjach (niemniej IMVHO eksport jest w takim miejscu, że 90% laików go nie znajdzie). Także FAQ wymaga znacznego rozbudowania.
nie wiem czy jest teraz sens tworzyć rozbudowaną dokumentacje, skoro zupełnie nowa wersja za pasem (?
). Niemniej, jeśli K ma być skierowany do przeciętnego usera, bez takiej operacji się nie obejdzie :] chyba, że z góry zakładamy, że K ma być używany głównie przez tzw. geeks, którzy w poszukiwaniu rozwiązania najdrobniejszych problemów gotowi są godzinami buszować w konfiguracji programu czy szukać po forum dyskusyjnym odpowiedzi na nurtujący ich problem (ja się do nich zaliczam
)
.
EDIT:
Hehe, to chyba prawda, że o 4 rano człowiek ma największą wenę twórczą - rzadko zdarza mi się taki elaborat wygenerować
Pozdrawiam serdecznie