Korzystając z wolnego czasu oprócz łatania dziur, dorzucam trochę nowej funkcjonalności, która początkowo planowana była na 0.7. Rzeczy głównie związane z prostotą (a w tej chwili raczej trudnością
) obsługi... Pierwsze bety myślę że już w tym tygodniu...
Pozdrawiam
O! Na tym meetingu k.userow Cie wycalujemy z Lucasem ojej
:***
:shock: Normalnie szok...... hao jesteś WIELKI :mrgreen:
_menic_
2.11.2004 - 12:16
Jak zobaczyłem temat to tytuł tematu to az sie troche przestraszyłem....
To brzmi groźnie
wtyka irc... nowa beta... bedzie się działo w tym miesiącu :]
dulek000
2.11.2004 - 13:19
Wspaniale!
Co dokładnie planujesz Hao?
No to czekamy na niespodzianki
już zacieram ręce i nie będę mógł spac po nocy :twisted:
Brawo dla HAO!!
Już nie mogę się doczekać
chyba nikt sie nie moze doczekac
cholera. tez nie bede mogl spac :twisted:
Przemekc1
2.11.2004 - 17:20
No może być ciekawie.
IRC juz dziala calkiem calkiem [jak dojdzie lista userow w oknie, to stanie sie dosyc uzyteczna wtyczka ;>], wiec jest na co czekac :>
P.S. szkoda tylko, ze premiera kP2 sie troche opozni... co prawda warto poczekac, ale fakt faktem, ze nawet beta-testerom sie to czekanie dluzy ;>
QUOTE(Sija)
IRC
P.S. szkoda tylko, ze premiera kP2 sie troche opozni... co prawda warto poczekac, ale fakt faktem, ze nawet beta-testerom sie to czekanie dluzy ;>
moze ktos wyjasni szaremu acz wiernemu K-userowi co to jest to
kP2 ??
dulek000
2.11.2004 - 17:55
QUOTE(niki)
QUOTE(Sija)
IRC
moze ktos wyjasni szaremu acz wiernemu K-userowi co to jest to
kP2 ??
Jest to K.pilot 2
SUPER :!:
to chyba najbardziej oczekiwana wtyczka ostatno
mlodass
2.11.2004 - 20:52
OJ będzie się działo
Niah niah niah niah
Lukas77
2.11.2004 - 23:21
QUOTE(Sad)
Lukasem przez "k" :twisted: Przes
Sadziłeś
---
Ale na pewno Cię wycałujemy hao
odnosnie szykujacych sie zmian, zalaczam malego screena, ktory stanowi przedsmak [uwielbiam marcepan
] tego co nas czeka ;>
PS. wszystkie ikonki sa tymczasowe [ta tlenowa tez], a screen jest z IRCowego kanalu
#konnekt. Kolorki tez sa tymczasowe ;>
dulek000
3.11.2004 - 07:26
Ładne...
Mam nadzieję, że ten żółty po prawej to tylko stan przejściowy :twisted:
QUOTE(Lukas77)
QUOTE(Sad)
Lukasem przez "k" :twisted: Przes
Sadziłeś
---
Ale na pewno Cię wycałujemy hao
Teraz jestes bardziej s
Kajłoker
Od wczoraj w nocy macie nowy kUpdate na becie... Szkoda tylko ze ujawnilo sie kilka bugów
QUOTE(hao)
Od wczoraj w nocy macie nowy kUpdate na becie... Szkoda tylko ze ujawnilo sie kilka bugów
cos nie zasysywa
dlaczego mi nie chce mi pobrac nowej paczki z bety?
QUOTE(błąd)
Wystąpił błąd podczas pobierania ...
serwer zamiast Ok zwrócił -
ja musialem stworzyc nowy folder o nazwie settings w katalogu konnekt'a potem wykrywal ze instalator nie skonczyl gdy dawalem ingnoruj nawet jak instalacja sie udala
po za tym nowy instalator sciagnol sie od temp w Documents and Settings moim porfilu usune temp i znow musze sciagac instalator i tak w kolko
no i jeszcze taki blad ktory jest juz od dawna po kliknieciu na "wiecej opcji" w kUpdate zaznaczeniu fajki z ukrytych pol i powtornym kliknieciu na "wiecej opcji" uw ciag ukrytchy zostaje widoczny i wyglad to dosc dziwnie
to chyba te bugi o których mówił Hao
To co znam - poprawiłem... Wszystko powinno hulać...
Mogę teraz w końcu z czystym sumieniem wymienić dwie główne nowości:
- możliwość odłożenia instalacji do następnego uruchomienia/na później...
- wybór centralek z listy - zalecam odwiedzić to miejsce, bo nie wszystkim mógł się prawidłowo przenieść stary wybór
- dodatkowe centralki można dopisywać jak kiedyś, tyle że w osobnyej gałęzi...
Jeżeli właściciele centralek zainteresowani są dodaniem nowych opcji do ich centralek - dajcie mi znać sobie znanym kanałem
Oczywiście nowości to nie koniec, ale wtyczka kUpdate odbębniona...
pozdrawiam
smiga i lata wszystko
Dziekujemy
konnekt sie przywiesza podczas aktualizacji a potem zawiesza calkowicie dzieje sie to zaraz po kliknieciu "Tak, zainstaluj teraz" wiec ma to bezposredni zwiazek z instalatorem poprostu konnekt sie nie wylacza
po za tym hao nie lepiej trzymac instalator w katalogu konnekta tak jak bylo wczesniej?
Ma to raczej bezpośredni związek z niewyłączającym się Konnektem
rozumiem wiec nie ma to zwiazku z kUpdate jednak zalwaz w wczesniejszej wersji konnekt sie wylaczal
i ponawiam pytanie i instalatorze nie bylo by tak lepiej?
dodalem zdjecia jak to wyglada
a teraz w najnowszej wersji 2.3.3.0 gdy klikne "nie, zapytaj mnie innym razem i uruchomie konnekta ponownie i tym razem sie zgodze odrazu konnekt sie zawiesza z ta mala tabliczka "Microsofr VIsual C++ Runtime Library"
Runtime error!...
pielgrzym
3.11.2004 - 17:18
U mnie to samo. Nawet jak szybko zamknę K. Zdarzyło mi się 4 razy pod rząd, aż dałem "Usuń niedokończoną aktualizacje"
Przemekc1
3.11.2004 - 17:23
Ja jak aktualizuje to wyłącza się program ale nie włącza ten od aktualizacji. Zrobiłem jak pisał Hao i uruchomiłem ręcznie, ale żadnych zmian nie zauważyłem więc nie wiem czy aktualizacja była udana.
u mnie też się wysypało.. zaraz po ściągnięciu plików... czy może ma to związek z win 2k3 server?
edit - troche malo precyzyjnie sie wyrazilem.. mam taki sam przypadek jak kolega wyzej
Przemekc1
3.11.2004 - 18:54
Ja mam windows Xp i SP2
Wiele zależy od tego, jakie wtyczki macie aktywne... Niestety niektóre mają tendencję do destabilizowania całości...
MEK - co do instalatora, kwestia nie jest zamknięta, ale na razie pozostanie jak jest...
.misiek
3.11.2004 - 21:25
mnie pisze tylko zła odpowiedź servera i nic nie mogę zassać ... :/
what da?
Herrero
4.11.2004 - 00:01
Ja miałem taki problem, że przy każdym uruchamianiu konnekta (po aktualizacji) wywalał mi, że poprzednia aktualizacja jest nieskończona. Co bym nie wybrał to przy kolejnym uruchomieniu powtarzał to w kółko. W kółko się aktualizował. Ale kUpdate pisało za każdym razem, że wszystko przebiegło OK. Więc wykasowałem ten katalog z temp'a i okienko zniknęło. Czy dobrze zrobiłem, bo teraz nie wiedzę, żadnych uaktualniej na centralkach?? Czy konnekt mi się w końcu zaktualizował??
Przemekc1
4.11.2004 - 15:02
QUOTE(hao)
Wiele zależy od tego, jakie wtyczki macie aktywne... Niestety niektóre mają tendencję do destabilizowania całości...
MEK - co do instalatora, kwestia nie jest zamknięta, ale na razie pozostanie jak jest...
Wyłaczyłem wszystkie wtyczki i problem nadal się pojawia, gdzie są pliki tymcasowe konnekta umieszczone na dysku? MOże ich skasowanie pomoże.(jeżeli takie sa oczywiście.)
W oknie aktualizacji zobaczysz pełną ścieżkę...
ja mam albo brak uruchomienia programu aktualizujacego po pobraniu plikow albo runtime error :/
QUOTE(Przemeck1)
Ja mam windows Xp i SP2
hmm moze to wina najnowszych SP? ja mam win2k3 sp1beta :/
A u mnie nie chce za aktualizować menu centralek
Podczas aktualizacji pokazuje sie komunikat (screen_1) klikam na ignoruj i po aktualizacji wyglada to tak jak na drugim screenie...
i jeszcze jedno podczas ponownego uruchamiania konnekta za każdym razem pokazuje mi ze jest nie dokończona aktualizacja i wybieram żeby za aktualizowało i w tym momencie konnekt nie powinien się włańczać a tak nie jest i muszę zamykać go ręcznie (nie wiem czy to tylko tak u mnie ale nikt o tym nie pisał).
...ale problem z aktualizacją menu centralek pojawia się za każdym razem
((
QUOTE(jareq)
A u mnie nie chce za aktualizować menu centralek
Podczas aktualizacji pokazuje sie komunikat (screen_1) klikam na ignoruj i po aktualizacji wyglada to tak jak na drugim screenie...
i jeszcze jedno podczas ponownego uruchamiania konnekta za każdym razem pokazuje mi ze jest nie dokończona aktualizacja i wybieram żeby za aktualizowało i w tym momencie konnekt nie powinien się włańczać a tak nie jest i muszę zamykać go ręcznie (nie wiem czy to tylko tak u mnie ale nikt o tym nie pisał).
...ale problem z aktualizacją menu centralek pojawia się za każdym razem
((
bylo; wystarczy recznie stworzyc katalog "settings" w katalogu Konnekta...
Też mam problem z aktualizacją - upd.exe nie działa w żaden sposób (ani automatycznie, ani ręcznie), a wcale nie chce mi się każdej aktualizacji ropakowywać pojedyńczo, zmieniać nazwy plików, itd.
System: win2k3 (bez bety SP w przeciwieństwiedo zenq).
Lukas77
5.11.2004 - 11:10
No więc u mnie na Win2k3 też upd.exe nie działa, czyli widocznie błąd w upd.exe...
no u mnie tez nie dziala, zreszta proby instalowania konnekta od nowa tez koncza sie niepowodzeniem - podczas update'u wszystko znika... dziwne...
(win 2k3 jak wspomnialem wczesniej)
Hmm..
k 0.6.20.116
Po zrestartowaniu bądź za zamknięciu wywala:
Wystąpił wyjątek krytyczny
Critical structured Exception \"Access Violation\" occured at adress 0x057D1E8E in the main Thread.
Ex parameters: [0x00] [0x00]
inIM: 10106(0x12d3e4 , 0x0)(30B) [Olew.k->wXP UI]
Stack trace:
.00001E8E [Olew.k_0.1.6.33]
.00002664 [Olew.k_0.1.6.33]
.00018B3A [konnekt_0.6.20.116]
Nastąpi zamknięcie programu!
Ale podejrzewam że to wina Olew.ki, wiec czekam na update
hmmm.. chyba mam czesciowe rozwiazanie... dla tych co koniecznie chca miec wersje 116 a im nie dziala update
zrobilem tak: sciagnalem z centralki beta wszystko. program oczywiscie sie zamknal i nic...
z katalogu temp (w local settings\, nie w katalogu 'program files\konnekt') wyciagnalem wszystko z paczek (ui.dll, konnekt.exe, kieview.dll) oprocz jabberoo.dll i jabber.dll. i smiga, ale bez nowego jabbera (wywala przy polaczeniu). nie wiem czy komus pomoze, ale mi zadzialalo...
mam nadzieje, ze ten wyjasnilem to w miare jasno
edit: ps. lepiej przed przystapieniem do tej operacji skopiowac sobie katalog konnekta. tak na wszelki wypadek (podczas moich prob nie obylo sie bez wpadek.... )
Zimaq, sprawdzałem gdzie jest bug i z logów wynikało, że błąd jest, gdy już olew.k sie wyrejestruje..... Dziwne.
Czy UPD na w2k03 sypie jakimkolwiek błędem? Czy po prostu nic sie nie dzieje jak próbujecie go uruchomić ręcznie?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.