nie wiem czy to kolejne bzdurki nie warte poswiecenia czasu ale wydaja mi sie raczej nieskomplikowane a przydatne:
generalnie problem tkwi w dzwiekach gdy nie widze kto i co pisze czyli np jak gram albo leze zdala od komputera i slucham muzyki. Jesli ktos cos wtedy wysle to jest dylemat - wstac/przerwac granie OR olac.
propozycje:
-osobny dzwiek dla osob spoza listy
-osobny dzwiek dla wiadomosci zakonczonych znakiem zapytania (i ew wykrzyknikiem) i wiadomosci o tresci ustalonej (np. "ok" albo "nara") (reg exp bylo by super)
zdarza sie ze mowie komus nar, wlaczam gre i po godzinie slysze msg wiec wracam do windy i widze "nara" bo akurat ktos mial spozniony refleks.
pzdr.
aha, jesli osoba spoza listy da wiadomosc zakonczona "?" to priorytet dalbym dzwiekowi "spoza listy".
Lukas77
2.11.2004 - 23:25
Mi się ten pomysł bardzo podoba, ale pewnie przez to że masz tylko 2 posty i nie masz avatara to większoś powie Ci wirtualne f*** off
Ale taka funkcjonalnoś by się przydała... ;-)
fajny pomysl
pielgrzym
3.11.2004 - 00:31
Fajne
I żeby się dało samemu zdefiniować teksty, których otrzymanie ma mieć inny dźwięk
dulek000
3.11.2004 - 07:27
Przydatne, przydatne...
no i moze jeszcze dzwiek podczas gdy osoba z listy robi sie niedostepna/niewidzoczna.
nix - zrobic kbota i dodać w nim api do grania dzwieków
moze byc i kbot zeby tylko dzialalo :-)
2230093
4.11.2004 - 09:08
Jestem na TAK.
Oczywiście pełna konfigurowalność dla usera. Można by dodać coś co by rozpoznawało np ze mamy teraz tryb pełno ekranowy aby nie plumkalo mi cały czas.
arct!c
17.04.2005 - 16:20
Moja propozycja:
Dzwiek gdy kontakt robi sie niedostepny/niewidzoczny.
2230093
23.08.2006 - 09:16
w morde a to sobie odkopalem temat. Niepodoba mi sie ze nie ruszył do przodu albo oczymś nie wiem? to niech ktoś mnie naprostuje.
a ja chciałbym jeden bajer gdy jakas siec sie rozlancza albo łaczy skutecznie ponownie tez mógłby być jakiś dzwiek.
Zdarzyła mi sie taka sytuacja pracowałem ciezko (oglądałem film) czekając na kontakt z kiljentem. w miedzy czasie padł mi jabber i przez 2h zyłem w nieswiadomosci i olalem goscia ktory... (a gdybym wiedzial o tym zdarzeniu to bym odpowiednio zadziałał
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.