ViPKiNG
9.11.2004 - 02:24
Gdy próbuje wysłąć komuś obrazek w oknie rozmowy wyskakuje takie coś i przy odbieraniu od kogos obrazka tez to samo
zaktualizuj ggimg [najnowsza to 0.1.2.5] i kIEv [najnowsza to 0.1.8.3]
dulek000
9.11.2004 - 14:02
Jest to spowodowane ustawieniem pod znaki :/ emotki...
kiev obsluguje flage wiadomosci ktora powoduje ze emotki i linki nie sa zamieniane na obrazki i aktywne odnosniki - ggimage wstawia wiadomosci z odpowiednia flaga co zapobiega zastepowaniu przez kiev tych ciagow znakow emotek na obrazki - niestety w wyniku zmian w sdk konnekta w ostatniej becie kieva doszlo do rozbieznosci (zmieniona wartosc flagi) co zostalo poprawione i wkrotce pojawi sie kolejna beta kiev
ViPKiNG
9.11.2004 - 15:59
No to pozostaje mi czekać na kolejną aktualkę
Dzięki za odpowiedz
dulek000
9.11.2004 - 17:22
QUOTE(ViPKiNG)
No to pozostaje mi czekać na kolejną aktualkę
Dzięki za odpowiedz
Nie koniecznie: wystarczy, że z pliku emots.txt w katalogu z emotkami wywalisz linijkę odpowiedzialną za emotkę :/
ViPKiNG
9.11.2004 - 19:07
Działa
Dzięki dulek <piwo>
QUOTE(nix)
kiev obsluguje flage wiadomosci ktora powoduje ze emotki i linki nie sa zamieniane na obrazki i aktywne odnosniki - ggimage wstawia wiadomosci z odpowiednia flaga co zapobiega zastepowaniu przez kiev tych ciagow znakow emotek na obrazki - niestety w wyniku zmian w sdk konnekta w ostatniej becie kieva doszlo do rozbieznosci (zmieniona wartosc flagi) co zostalo poprawione i wkrotce pojawi sie kolejna beta kiev
poprawka na to jest gotowa w wersji GGimage które wreszcie sie pojawi dzisiaj późnym wieczorem
pielgrzym
9.11.2004 - 23:55
Problem zażegnany!
dzięki Milka!
Przed dziesięcioma minutami nie miałem z GGimage żadnych problemów. Teraz zaktualizowałem do wersji 0.1.3.6 i mam to co Wy:QUOTE
file:///C:\Documents%20and%20Settings\Kto%93\Dane%20aplikacji\stamina\konnekt\pielgrzym\imgcache\pijany%20skunks.jpg\" alt=\"pijany skunks.jpg\" class=\"ggimage\" />
Pomocy! Każdy gif (odebrany, czy wysłany) tak mi się objawia
Wszystie wtyczki w najnowszych dostępnych wersjach.
poprawione, na centralce poprawka (bez zmiany numeracji)
Nie wiem co jest nie tak - ale wciąż nie pojawiają się u mnie obrazki. ggimage 0.1.3.6 (ostatnia poprawka z wczorajszej nocy), kIEview 0.1.8.3. Jakieś pomysły??
U mnie po aktualizacji ggimage do 0.1.3.6 wszystko jest już ok.
Wiem, czytałem wczorajsze posty (że aktualizacja pomogła). U mnie nie pomogła.
No i poradziłem sobie sam. Nazwa profilu nie może zawierać kropki.
ViPKiNG
10.11.2004 - 23:29
A teraz ja wam przedstawię paranormalne rozwiązeanie tego problemu.
>>Wyłączyłem wtyke kview (automatycznie ggimage odlączone)
>>Właczyłem ją spowrotem wraz z ggimage - nic to nie dalo
>>No to wyłączyłem calkowicie emoty - moglem widziec obrazki przesylane i odbierane ale nie widzialem emotow -logiczne
>>no to sporotem wlączylem emoty - heh nie uwierzycie - nie widze ich nadal ale obrazki sa nadal
>>no to wyłączam gg image - mam spowrotem emoty, ale nie mam obrazkow bo nie ma gg image - logiczne
>>włączam spowrotem ggimage i mam wszystko
Niech mi ktos powie ze to nieco dziwne
He, he. Teraz zmień sobie nazwę profilu tak, żeby zawierała kropkę - i sprawdź, czy rozwiązanie paranormalne działa. I daj znać.
ViPKiNG
10.11.2004 - 23:49
Dodałem do profilu kropkę i nic się niezmieniło. Wszystko działa
:roll:
Tu potrzebny jest Mulder :wink:
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.