marcin0
20.11.2004 - 12:07
Mam problem i prosze o pomoc! Moj brat przeczytal mi jakims cudem historie. Nie wiem czy obszedl pliki DTB (czytalem gdzies, ze latwo sie do nich wlamac, jak to zrobic?) Czy jest mozliwosc, ze wlamal mi sie do konnekta??
(na pewno nie zgadl chasla, bo jest unikalne:) )
No zabezpieczone to to chyba za bardzo nie jest. Wystarczy żeby przekopiował folder "history" z ...\Konnekt\Profiles\Nazwa_profilu\ do swojego profilu i już wszystko widzi :evil:
Taaa, tez to zauwazylem. Wystarczy skopiowac. :/ Jest to dobre i zle rozwiazanie. Dobre, bo jak sie cos je*nie w plikach profilu i zle dziala [albo w ogole nie dziala], to mozna utworzyc nowy, skopiowac historie i juz, a zle bo kazdy sobie moze 'pozyczyc' nasz historie :x
Moze warto pomyslec, zeby w nowym K zrobic zabezpieczenie haslem profilu, istotnych plikow profilu :roll:
dwiekopy
20.11.2004 - 21:01
ojojoj to niedobrze ze sa takie luki w zabezpieczeniach
na szczescie moj brat, mimo ze jest starszy, to kompletny idiota jezeli chodzi o komputer dlatego nie mam sie co martwic
pozatym po co mialby czytac moje rozmowy ?! masz dziwnego brata
Może lepiej szyfrować sobie folder Konnekta na NTFSie na swym koncie..
Olórin
21.11.2004 - 18:53
nie trzeba w ntfs szyfrować! wystarczy ustawić sobie hasło na profil + odpowiednio uprawnienia dać
I cofnąć uprawnienia przejmowania plików... Ale najlepiej szyfrować, wtedy nikt się nie dostanie...
_menic_
22.11.2004 - 13:59
Ale wezcie pod uwage ze nie kazdy ma NTFS np ja nie mam
sleesh
22.11.2004 - 14:48
QUOTE(_menic_)
Ale wezcie pod uwage ze nie kazdy ma NTFS np ja nie mam
Ale masz za to co innego... pecha ;P
QUOTE(sleesh)
Ale masz za to co innego... pecha ;P
hę? Ze względu na to, że nie ma NTFS'a? Czy ja taki ciężkomyślący, że nie rozumiem?