nie mam pojęcia kto że tak powiem 'odpowiada' za to co zaraz opiszę (sieć czy k), ale narazie jest to pierwsze miejsce w którym o tym wspominam (bo używam konnekta oczywiście).
rzecz dotyczy kontaktów sieci gadu-gadu, które po jakimś czasie...nie wiem, znikają ? podmieniają się ? zdażyło mi się to jak dotychczas dwa razy, z tym że za pierwszym pomyślałem że w sieci gg przeprowadzana była akcja resetowania nieużywanych numerów (chociaż o niczym takim nie słyszałem i wydawało mi się to conajmniej dziwne). ale w czym rzecz: nie rozmawiam z kimś przez pół roku, aż gdy w końcu do tego dochodzi, okazuje się że to nie ta osoba (!). w pierwszym przypadku osoba z którą nawiązałem rozmowę niedawno założyła konto (jak twierdziła) - stąd też mój pomysł z kasowaniem kont. w drugim jednak przypadku zagadałem osobę z 3 letnim stażem. dlatego teraz tutaj piszę. do konnekta jak pamiętam kontakty importowałem zawsze z serwera albo pliku [ah, jakby można było inaczej ]. w pierwszym przypadku sprawdzałem kontakt pod starym komunikatorem - gg, z takim samym efektem (nie ta osoba). zresztą numery zapisywałem sobie również w osobistym organizerze i wszystko się zgadza/ło. nie podejrzewam żadnych wirusów ani hakerów, w ostatnim przypadku musiałbym być ofiarą a zatem rozmówca kierowałby rozmową tak aby się dobrze bawić, tymczasem nic takiego nie miało miejsca. czy komuś się już coś takiego przytrafiło ? o co chodzi ? :/